Rugăciunea funcționează

de Richard Constantinescu

Știu că rugăciunea funcționează. Când eram student în anul trei  la începutul mileniului, am avut o leziune a coloanei vertebrale care mi-a provocat durere și dificultăți. M-am dus la medic, dar el nu m-a putut ajuta. Toată săptămâna, coloana vertebrală mă durea atât de mult încât nu puteam să stau sau să merg fără să șchiopătez. În fiecare zi, durerea mea se înrăutățea și nu puteam lucra.

Eram evanghelist cu literatura în facultate, câștigând bani în timp ce îmi împărtășeam credința. În câteva zile, trebuia să călătoresc la Reno, Nevada, pentru a lucra cu un grup de alți colportori. Știam că nu voi putea merge din ușă în ușă. De ce nu mă vindecase Dumnezeu ca să pot lucra și salva suflete?

Mi-am amintit brusc de Marcu 11:24, un verset pe care îl memorasem. Hristos a promis: „De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea”. Am decis să cer împlinirea acestei făgăduințe. M-am gândit că, dacă Dumnezeu vrea să fac lucrarea Sa, este responsabilitatea Lui să mă vindece, ca s-o pot face. Dacă El alege să nu facă asta, nu m-aș mai îngrijora de asta. Eram gata să accept voia Lui și am îngenuncheat în dormitorul meu gol, pentru a cere împlinirea acestei făgăduințe.

I-am spus lui Dumnezeu de durerea mea și că vreau să lucrez pentru El. I-am spus că eu cred că mă poate vindeca conform Marcu 11:24 și că depind de El. Am cerut, conform voinței Sale, să mă vindece în numele lui Isus. După o simplă rugăciune, am spus: „Amin”.

De îndată ce am spus „Amin”, am simțit o mână atingându-mi din spate umărul drept și o putere vindecătoare mi-a coborât de-a lungul coloanei până în tălpi. M-am ridicat în picioare și durerea mea dispăruse complet. Am alergat din ușă în ușă în acea zi cu cărțile mele!

Da, rugăciunea funcționează. În timp ce studiam la seminar, soția mea era însărcinată cu primul nostru copil. Amândoi eram foarte ocupați și aveam nevoie de somn pentru a lucra pentru Dumnezeu și a merge la școală. Înainte de naștere, am îngenuncheat și ne-am rugat ca bebelușul nostru să doarmă bine noaptea – nu pentru binele nostru, ci pentru a putea continua să lucrăm eficient și sănătos pentru Dumnezeu.

Dumnezeu a răspuns cu putere acestei rugăciuni! Primul nostru copil a dormit în medie 11 ore pe noapte. Uneori dormea ​​14 ore și ne temeam că nu se va trezi! Ne-am rugat aceeași rugăciune și pentru ceilalți trei copii ai noștri. Toți au dormit în medie 11 ore pe noapte. Chiar nu știu cum este să stai treaz noaptea cu bebeluși!

Da, rugăciunea funcționează. Într-o zi, pe vremea când eram la seminar, trebuia să cumpăr niște articole pentru soția și copilul meu. Aveam doar doi dolari și ceva mărunțiș. Ca soț și tată nu mă simțeam bine că nu eram în măsură să ofer mai mult familiei mele. Mi-am amintit făgăduința biblică din Filipeni 4:19: „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos.”. Mi-am amintit de 1 Timotei 5: 8, care spune că „Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credință şi este mai rău decât un necredincios.”.

M-am gândit: „Dacă Dumnezeu este Tatăl meu, nu va avea El grijă de mine?” Am îngenuncheat și am spus o simplă rugăciune: „Tată, în Filipeni 4:19 ai promis că vei îngriji toate nevoile mele. Trebuie să asigur cele necesare  familiei și nu am bani să fac asta. Ai spus că, dacă cineva nu poartă de grijă de ai lui este mai rău decât un necredincios. Tu ești Tatăl meu și știi cum să porți de grijă familiei Tale. Eu fac parte din casa Ta și Tu Te ții totdeauna de Cuvânt. Te rog să-mi dai cele necesare astăzi, astfel încât să pot asigura cele  necesare pentru familia mea. În numele lui Isus, Amin „.

În acea seară, după ce am terminat de lucrat la tipografia universității, ne-am luat veniturile mici și ne-am îndreptat spre cel mai ieftin magazin alimentar din oraș pentru a cumpăra doar câteva lucruri. Era spre apus, iar o studentă pe o bicicletă cu două numere prea mică pentru ea ne-a cerut informații cumsă ajungă la un magazin de alimente mai sănătos și mai scump din oraș.

Am început să-i dau indicații, dar am decis că, din moment ce se întuneca, mai bine aș pune bicicleta ei în microbuzul nostru și aș conduce până acolo. Era la doar o milă distanță, dar nu ne permiteam benzină să o ducem la magazin, apoi să ne întoarcem înapoi la magazinul mai puțin costisitor. Am decis să cumpărăm ceea ce puteam de la magazinul mai scump – magazinul pe care îl evitasem.

Când am intrat în magazinul puternic luminat, o femeie ne-a oprit între secțiunea de produse și culoarul magazinului. Era membră a unui mic grup de studiu biblic pe care îl conduceam. După un scurt salut, ea a spus: „Este bine să te văd! Am vrut să vă ofer asta! ” și mi-a strecurat ceva în buzunarul din față al cămășii mele de lucru. I-am mulțumit, neștiind ce este, și ne-am despărțit. Când m-am uitat să văd ce era în buzunarul cămășii, am văzut o bancnotă îndoită de 100 de dolari. Ne-am simțit cei mai bogați oameni! L-am lăudat pe Dumnezeu și am început să punem în coș legumele, fructele, cerealele și tot ce ne trebuia. Mulțumirea și bucuria noastră nu puteau fi măsurate!

După ce am terminat cumpărăturile, am stat la coadă cu fetița în brațe pentru a plăti. Un bărbat prietenos, care era cu doi oameni mai în spate, a început o conversație cu noi. El m-a întrebat unde lucrez și i-am spus. El a spus că vizitează orașul pentru absolvirea fiicei sale și că era pentru prima dată aici. M-a întrebat cum este seminarul. Apoi a răspuns la propria întrebare și a spus: „Este greu, nu-i așa?” M-am gândit că poate nu arăt ca un student foarte bun, așa că nu știam cum să răspund. A întins mâna și a spus: „Adică din punct de vedere financiar” și a așezat ceva în același buzunar al cămășii de lucru în carouri în care pusese și cealaltă femeie. I-am mulțumit, neștiind ce este. Când am plătit pentru alimente, am văzut o a doua bancnotă de 100 de dolari, nouă îndoită, identică cu prima. Ce minune!

Când cerusem împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu mai devreme în acea zi, El a trimis o studentă pe bicicletă să o ajutăm, ceea ce m-a redirecționat către magazinul la care altfel nu ne-am fi dus, apoi ne-a dat de două ori câte 100 de dolari în același buzunar al cămășii. Jumătate din sumă era de la un străin pe care nu l-am mai văzut niciodată! Dumnezeu este un Dumnezeu puternic! El este atât de bun, bun și iubitor!

Da, știu că rugăciunea funcționează. Nu este nimic mai scump decât să vorbești cu Dumnezeu și să-L faci să răspundă prin Cuvântul Său, Duhul și providența Sa îmbelșugată.

Richard Constantinescu este pastor care lucrează în prezent în Weimar, CA, SUA. Richard face, de asemenea, parte din Comitetul pentru Redeșteptare și Reformă al Conferinței Generale.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

19 – 25 decembrie 2020

  • Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noua serie evanghelistică online a Adventist World Radio, intitulată „Numărătoarea inversă finală a Pământului”, cu președintele AWR, Duane McKey. Această serie va continua până în martie 2021.
  • Ne rugăm pentru viitorul eveniment: Botez AWR 360 care va avea loc în acest Sabat, 26 decembrie, în cadrul căruia vor avea loc botezuri în întreaga lume ca răspuns la inițiativele de evenghelizare ale Adventist World Radio. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să ocrotească pe toți cei care iau decizia de a fi botezați.
  • Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru membrii bisericii din Nigeria prinși în vremuri dificile. Rugați-vă pentru pace pentru guvern și ca cei care sunt copiii lui Dumnezeu să strălucească ca lumini pentru Isus în mijlocul unor vremuri tumultuoase.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, celor 7 milioane Harerge Oromo din Etiopia la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Isus vrea să vină din nou, dar Evanghelia trebuie să meargă mai întâi în toată lumea! Rugați-vă cu noi ca milioane din acest grup de oameni să-L cunoască pe Isus! Vă invităm să împărtășiți această cerere de rugăciune cu familia, prietenii și comunitatea bisericii! „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”. (Iacov 5:16)
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *