Veniți la o parte și odihniți-vă, 15 august

Isus le-a zis: „Veniți singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin”. Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. Marcu 6 :31

El [Isus] n-a stăruit ca ucenicii Săi să muncească fără încetare… „Veniți la o parte … și odihniți-vă puțin”, spune El celor obosiți și apăsați. Nu este un lucru înțelept să fii fără încetare sub tensiunea lucrului și a solicitărilor de tot felul… pentru că în felul acesta este neglijată evlavia personală, iar puterile minții, ale sufletului și ale corpului sunt istovite.

Trebuie să fim atenți în privința orelor de somn și de lucru, ce trebuie să fie regulate. Trebuie să ne luăm perioade de odihnă, perioade de recreare și perioade pentru meditație….

Sunt modalități de recreere care sunt foarte binefăcătoare atât pentru minte, cât și pentru trup. … Recreerea în aer liber, contemplarea lucrărilor lui Dumnezeu în natură vor fi de cel mai mare folos.

Pentru sănătatea și fericirea noastră este bine să ieșim din casele noastre și petrecem cât mai mult din timp în aer liber …. Ar trebui să invităm mințile noastre să fie interesate de toate lucrurile glorioase pe care nu le-a asigurat Dumnezeu din belșug. Și reflectând asupra acestor dovezi bogate ale iubirii și grijii Sale, putem uita de infirmități,  putem să fim veseli, și și să cântăm Domnului în inimile noastre.

Aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, activitatea, hrana potrivită, folosirea apei, încrederea în puterea divină — acestea sunt adevăratele remedii… Natura, nestingherită, își face lucrarea înțelept și bine. Aceia care perseverează în ascultarea de legile ei vor secera răsplata în sănătatea trupului și a minții.

El  [Isus] Își găsea momentele de recreare în mijlocul scenelor din natură… Ceasurile de cea mai adâncă fericire erau acelea în care Se putea întoarce de la activitățile Sale, pentru a merge pe câmpuri să mediteze în văile liniștite, să fie în comuniune cu Dumnezeu pe povârnișurile munților sau printre copacii pădurii.

Putem …face din momentele noastre recreative ceea ce implică și numele — momente de zidire a trupului, a minții și a sufletului.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *