Nu ai nicio autoritate asupra mea!

de Jonathan Walter

În decembrie 2014, am călătorit într-un oraș din Portugalia pentru o întâlnire de leadership spiritual. Am decis să explorăm orașul împreună cu prietenul meu Samuele. Pe când ne apropiam de intrarea unei catedrale faimoase, am observat că o femeie cu aspect tulburat era ținută de un bărbat cu aspect îngrijorat. Un preot catolic ce părea nervos stătea lângă ei, vorbind la telefon. Imediat  m-am simțit inconfortabil. Dar eram în Europa. Îți vezi de treabă și  mergi mai departe. Chiar asta am făcut.

Am intrat în biserică și am încercat să ne bucurăm de arhitectura ei. Nu puteam scăpa de sentimentul că ceva nu e în ordine. Mi-am împărtășit gândurile cu Samuele și am decis să plecăm. În timp ce ieșeam afară, am văzut bărbatul și femeia unde îi lăsasem. Am trecut repede pe lângă ei, când deodată am avut o impresie incredibil de puternică care ne îndemna să ne întoarcem.

Ne-am oprit să ne rugăm, l-am rugat pe Dumnezeu să ne îndrume, apoi ne-am întors și am mers direct înapoi la biserică. Habar n-aveam ce făceam, dar nu aș fi negat acest îndemn clar. Puteam numai să-L rog  pe Dumnezeu să mă îndrume pentru că nu vorbeam un cuvânt în portugheză.

Preotul vorbea încă la telefon, așa că m-am apropiat de bărbatul care ținea femeia. L-am întrebat, în engleză, „E totul în regulă?” Era clar că nu înțelegea. Mi-a făcut semn să plec. M-am uitat la femeia, care rămăsese mai mult sau mai puțin calmă. Ochii ei arătau frică, luptă – și ceva foarte întunecat. Având încredere în Dumnezeu pentru selecția mea de cuvinte, i-am spus: „Crede în Isus și El te va ajuta!”

De îndată ce l-am menționat pe Isus, ea a început să urle. Am auzit în engleză: „Nu, nu, plecați!” A devenit foarte evident. Un demon o controla. Am continuat să mă rog. Cu voce tare. I-am spus: ”Încrede-te în Hristos, El te va elibera!” Chipul ei rânji ciudat. S-a mișcat sălbatic. Bărbatul o ținea strâns.

Demonul a făcut-o să-și acopere urechile, astfel încât să nu audă simplul adevăr evanghelic al mântuirii în Hristos. Pe când mă rugam cu voce tare ca Dumnezeu să o elibereze de această posesiune demonică, am putut simți fizic o presiune invizibilă în jurul și împotriva mea. Se desfășura un război spiritual care nu trecea neobservat de turiști. Reacțiile lor au fost amestecate.

„Las-o în pace!” strigă unul dintre ei. Un ofițer de poliție s-a apropiat să mă oprească din rugăciune și a fost interceptat de preot. Preotul i-a spus că ceea ce făceam era corect. Am continuat să mă rog cu voce tare și demonul, cu voce distorsionată, a declarat prin intermediul doamnei: „Nu ai nicio autoritate asupra mea!”

 „Dar Isus are!” i-am răspuns.

Am continuat să mijlocesc pentru această femeie chinuită împreună cu Samuele. Am făcut acest lucru câteva minute, când deodată am simțit o eliberare de tensiune în aerul din jurul nostru. Opresiunea demonică încetase.

Ne-am uitat și am văzut că femeia era calmă, dar foarte slabă. Preotul și celălalt bărbat i-au pus brațele în jurul umerilor lor și au început să meargă către biserică. Pe când intrau, femeia s-a întors și m-a privit. Fața ei era complet schimbată în timp ce a murmurat un mulțumesc.

Stăteam acolo, încercând să procesăm ceea ce tocmai experimentasem. Dumnezeu a fost Cel care aranjase să o întâlnim pe această doamnă. Dumnezeu a fost Cel care a eliberat-o de necazurile ei întunecate. Toate laudele sunt ale lui Dumnezeu. Nu eram speciali. Pur și simplu eram doi tineri creștini care au ascultat îndrumarea Duhului Sfânt și au crezut în puterea rugăciunii.

„Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci,” (Marcu 16:17).

Jonathan Walter este pastor și lucrează ca manager de comunicații pentru Asociația pastorală a Conferinței Generale.

Motive de rugăciune ale bisericii mondiale
  • Rugați-vă pentru un centru adventist din San Salvador, care oferă cazare pentru familiile ai căror copii sunt internați la un spital din apropiere. Cereți lui Dumnezeu să încurajeze aceste familii, să le vindece copiii și să dea înțelepciune personalului din acest centru.
  • Rugați-vă pentru pastorul (pastorii) și conducerea bisericii locale (prezbiteri, diaconi, diaconese, instructori ai Școlii de Sabat etc.)
  • Rugați-vă ca Isus să vă arate cel puțin o persoană pentru care vă puteți ruga. Țineți legătura cu această persoană săptămâna viitoare pentru a o încuraja și binecuvânta.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *