078 Adjudecare

Tot Israelul a dat pe vremea lui Zorobabel și Neemia părțile cuvenite cântăreților și ușierilor, zi de zi, au dat leviților lucrurile sfinte, iar leviții au dat fiilor lui Aaron lucrurile sfinte rânduite lor. Neemia 12:47

Adjudecarea este un act juridic prin care se atribuie un lucru sau o valoare celui care se califică să le primească și să beneficieze de ele. În speță, este vorba despre susținerea personalului de la Templu, pe vremea lui Ezra și Neemia și după aceea. Vremurile tulburi prin care a trecut poporul Israel, după luarea în robia asiriană și babiloniană, au dus la dezorganizarea serviciilor de la centrul de închinare de la Ierusalim. Odată cu întoarcerea din robia babiloniană, în vremea supremației medo-persane, și reconstruirea Templului și a zidurilor Ierusalimului, era numai normală reorganizarea serviciilor sfinte. Acest lucru presupune oameni dedicați acestei misiuni. Cântăreții, personalul de ordine și pază și apoi, preoții trebuiau să fie întreținuți în mod corespunzător din diversele zecimi, daruri și taxe prevăzute de legislația levitică poruncită de Dumnezeu prin Moise.

Pentru că tot veni vorba despre zecime, care este adjudecată expres pentru susținerea lucrătorilor implicați în funcționarea normală a bisericii aflată în misiune, trebuie să spunem ceva pentru sufletul celor care se simt îndreptățiți să dispună de zecimea pe care ei au datoria să o returneze lui Dumnezeu. Pe deoparte, sunt posibile erori sau greșeli în administrarea corectă a fondurilor bisericii. Oricum, acestea sunt excepții rare și nu constituie o situație alarmantă. Sistemul financiar al bisericii este foarte bine pus la punct și serviciul de audit ajută la respectarea tuturor regulilor și a legislației în vigoare. În același timp, pot exista și persoane, plătite din zecimea oferită de membrii sărmani ai bisericii, care nu se ridică la înălțimea chemării lor și a nevoilor bisericii aflate în permanentă schimbare. Dar acest lucru este de asemenea accidental. În general, biserica are oameni angajați care își împlinesc partea cu devotament și credincioșie, slujind după cea mai bună lumină pe care o au, și nu ar fi normal ca aceștia să fie nevoiți să-și folosească timpul și energiile pentru a se întreține, din cauza insuficienței fondurilor.

Urmând modelul din pasajul biblic citat mai sus, eu îmi transmit cu regularitate zecimea trezoreriei bisericii în care mă aflu. Ea este adjudecată unui scop în care cred. Poți și tu face la fel.

Doamne, odată cu zecimea și darurile mele primește întreaga mea ființă să fie atribuită cauzei Tale. Amin!

Versiunea audio:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *