Să mâncăm pentru sănătate și fericire, 12 august

Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. 1 Corinteni 10:31

Iată un principiu care stă la temelia fiecărei fapte, fiecărui gând și motivații: consacrarea întregii ființe, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual, punerea ei sub controlul Duhului lui Dumnezeu.

Chiar și actul natural de a mânca sau a bea, ar trebui înfăptuit… ”pentru slava lui Dumnezeu”.

Dacă îngăduirea apetitului avea o asemenea înrâurire asupra neamului omenesc încât, pentru a-i zdrobi puterea, a fost nevoie ca, în locul omului, Fiul lui Dumnezeu să postească aproape șase săptămâni, ce lucrare stă înaintea creștinului pentru a birui întocmai cum a biruit Hristos! Tăria ispitei de îngăduire a apetitului stricat nu poate fi măsurată decât prin chinurile de nespus ale lui Hristos în acel post lung în pustie.

Întrucât primii noștri părinți au pierdut Edenul prin îngăduirea apetitului, singura noastră speranță de a recâștiga Edenul este prin reprimarea hotărâtă a apetitului.

Dumnezeu l-a aprovizionat pe om cu mijloace abundente pentru satisfacerea unui apetit nepervertit. El i-a pus înainte produsele pământului — o bogată varietate de alimente plăcute la gust și hrănitoare pentru organism. Bunul nostru Tată ceresc spune că din acestea putem mânca după plăcere. Fructele, cerealele și legumele, fără condimente și grăsimi de toate felurile, formează, împreună cu lapte sau smântână, dieta cea mai sănătoasă. Ele dau …  putere de rezistență și  vigoare intelectului, imposibil de obținut printr-o dietă excitantă.

Noi nu recomandăm nicidecum o anumită linie de urmat în privința dietei; însă spunem că, în țările în care există fructe, cereale și nuci din belșug, mâncarea de carne nu reprezintă o mâncare potrivită pentru poporul lui Dumnezeu. … Dacă mâncarea de carne a fost vreodată sănătoasă, acum ea nu mai este sigură.

Mi-a fost arătat din nou și din nou că Dumnezeu încearcă să ne conducă înapoi, pas cu pas, către planul Său de la început — acela ca omul să subziste cu roadele naturale ale pământului.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinutul este protejat.