17 octombrie – Sănătate

Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă. Toate Bisericile lui Hristos vă trimit sănătate. Romani 16:16

Una dintre cele mai mari binecuvântări de care poate beneficia cineva este sănătatea fizică și spirituală. Sănătatea este acea stare în care toate organele funcționează la parametri normali și își aduc contribuția la o capacitate normală de a munci și a ne bucura de viață. În mod normal, aceasta ar trebui să ne inducă o stare de bine și de mulțumire.

În mod înțelept, Pavel îi încurajează pe credincioșii din Roma să se salute unii pe alții dorindu-și sănătate. Atunci când este sănătate, celelalte lucruri se rezolvă mai ușor, dar, când sănătatea lipsește, toate celelalte domenii ale vieții au de suferit.

Sigur că cel credincios învață să supraviețuiască și alături de suferință și boală, dar tot mai bine este să fii tânăr, sănătos și bogat decât bătrân, bolnav și sărac.

Pe de altă parte, când avem sănătate există riscul să uităm să fim mulțumitori lui Dumnezeu pentru ea și, ce este și mai rău, există riscul de a nu o prețui și păstra așa cum se cuvine. Când începem să-i simțim lipsa suntem dispuși să facem orice pentru a o recupera, dar de cele mai multe ori acest lucru nu mai este posibil, decât parțial.

Una dintre cele mai mari binecuvântări pentru o biserică este starea ei de sănătate. Au fost încercate o serie de definiții ale sănătății bisericii, fără să existe însă un consens. Una dintre definiții ar fi starea de armonie internă și capacitatea de a-și împlini rolul în societate. O biserică sănătoasă are grijă de membrii ei și devine eficientă în viața socială a populației din jur.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de sănătoasă este biserica mea și ce ar trebui să fac pentru a ajuta la însănătoșirea ei?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *