037 – Accent

Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri. Evrei 8:1

Fiecare gânditor consideră că punctul său de vedere, sau tema sa de cercetare, sau de interes este cel mai important lucru de care toți ceilalți ar trebui să țină cont. Fiecare om, de fapt, consideră că ceea ce face el este cel mai folositor și cel mai corect lucru și toți ceilalți ar trebui să facă la fel. Într-un asemenea context, argumentele încep să se contrazică și să se anuleze reciproc, iar adevărul pare că este din ce în ce mai departe și mai confuz.

Există o soluție care ne poate scoate din impas. Să ascultăm ce spune Dumnezeu despre cel mai important lucru. Pe ce pune Cuvântul lui Dumnezeu accentul, acela este cel mai important lucru.

În epistolele lui Pavel există o serie întreagă de idei și teme care în mod circumstanțial pot părea că aspiră la a câștiga campionatul. Conștient de acest risc, apostolul punctează cu bună știință care este cel mai important lucru din întreaga sa teologie. Poziția și lucrarea de Mare Preot al lui Isus în Sanctuarul ceresc este adevărul central în jurul căruia toate celelalte învățături se organizează și își găsesc locul.

Întreaga lume creștină este foarte interesată de viața și lucrarea unui Hristos istoric, dar Pavel ne spune că cel mai important lucru este un Hristos actual și lucrarea pe care o face El la dreapta scaunului Măririi din ceruri. Acest adevăr ne ajută să ne definim identitatea spirituală, să ne clarificăm viziunea, să ne identificăm misiunea și mesajul și chiar să ne orientăm rugăciunile.

Punctul cel mai important nu este ce facem noi, ci ce face El. În funcție de ce face El știm ce avem noi de făcut. Dacă privirea noastră trebuie să se îndrepte prin credință la tronul lui Dumnezeu și putem vedea prin credință lucrarea Sa de mijlocire, dar și de curățire a Sanctuarului, înțelegem că suntem în ceasul în care judecata se ocupă chiar de casa lui Dumnezeu. Trăim un timp de urgență, ne aflăm în stare de urgență în care accentul preocupărilor noastre trebuie să se îndrepte spre încheierea lucrării Sale din cer și de pe pământ.

Doamne, Tu să rămâi pentru mine cel mai important subiect de meditație și de referință. Amin!

Versiunea audio:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *