Ziua 98 – Voi merge… la cei din orașul meu

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie şi rugaţi-vă Domnului pentru ea…–  Ieremia 29:7

”Simt că trebuie să subliniez necesitatea de a vă croi drum spre orașele mari. De ani de zile, Domnul ne-a tot îndemnat să ne facem această datorie, dar cu toate acestea, pentru marile centre populare s-a făcut doar puțin. Dacă noi nu ne apucăm de această lucrare în mod hotărât, Satana va înmulți dificultățile care nu vor fi ușor de trecut. Suntem cu mult în urmă în înfăptuirea lucrării care ar trebui făcută în aceste orașe mari de atât de mult timp neglijate. Lucrarea va fi acum mult mai greu de făcut decât cu câțiva ani în urmă. Însă, dacă preluăm această lucrare în Numele Domnului, barierele vor fi doborâte, iar biruințele vor fi ale noastre.” – Ministry to the Cities, p. 25

De meditat

 • Majoritatea lumii trăiește în orașe. Deși rugăm pe Dumnezeu să ne arate când să ne mutăm în mediul rural, nu trebuie să neglijăm lucrarea din orașe. Miliarde sunt prinși fără speranță în dependențe, zgomot, distracții și stilul de viață din orașe.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să vă dea o povară pentru lucrarea din orașe.
 • Poate El te cheamă să începi un „centru de influență”, o afacere cu scopul de a ajunge la sufletele pierdute din orașele lumii.
 • Sau poate că El te cheamă pe tine și  biserica ta să te implici într-o activitate complexă prin mai multe modalități de slujire pentru oamenii din orașul tău.
 • De ce să nu ceri lui Dumnezeu să-ți arate cum să slujești cel mai bine oamenilor din orașul tău?

Motive de laudă

 • Grant L.: Pentru a compensa zilele de școală pierdute, guvernul Africii de Sud a extins săptămâna școlară la 6 zile, inclusiv sâmbăta. Uniunea Africii de Sud a făcut apel la guvern pentru a permite scutirea studenților adventiști de ziua a șaptea de participarea la cursuri în Sabat și guvernul a fost de acord. Îl lăudăm pe Dumnezeu că ne-a auzit rugăciunile!
 • Dalmas O.: Lăudat fie Dumnezeul Atotputernic pentru că El este credincios promisiunilor Sale! Lucrez ca evanghelist cu literatura în Kenya. Am experimentat binecuvântarea lui Dumnezeu în timpul pandemiei. Am realizat o creștere constantă vânzărilor începând cu din luna martie!
 • Amanda M.: Comunic cu soldații americani din zona de război. Le împărtășesc materialele celor 100 de zile de rugăciune și pot vedea pe Dumnezeu lucrând la inimile lor și asupra deciziilor pe care le iau în acest domeniu.
 • Anonim: De când mă știu, tatăl meu era alcoolic. Ca familie, ne-am rugat ca Domnul să-l elibereze din această robie și desigur El a făcut-o! Tatăl meu participă și la întâlniri ale celor 100 de zile de rugăciune și chiar se bucură să le conducă!
 • Am primit rapoarte din întreaga lume privind copii mici care participă cu pasiune la întâlniri de rugăciune! Lăudați pe Dumnezeu! Duhul Său lucrează prin ei!
Motive de rugăciune  – Joi, 2 iulie 2020
 • Rugați-vă pentru orașul dvs. și pentru orașele lumii care se transformă din ce în ce mai mult în Sodoma și Gomora. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă ajute pe dvs, familia și biserica dvs., în stabilirea unor centre de influență, activități și diverse modalități de a ajunge la miliardele care rătăcesc în întuneric în orașe.
 • Rugați-vă pentru un magazin naturist în Letonia, deschis de un inginer milenial, care a renunțat la serviciu pentru a lucra cu normă întreagă în ceea ce el numește „evanghelizare în afaceri”. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să binecuvânteze această afacere, să creeze relații cu comunitatea și să îi ajute pe clienți să flămânzească după hrana care le va aduce viața veșnică. Rugați-vă pentru toate centrele de influență din întreaga lume și pentru ca mai mulți adventiști să înceapă afaceri cu scopul de a face misiune.
 • Rugați-vă pentru o bar cu sucuri în Ogden, Utah, care își dorește să ajungă la tinerii de acolo. Vă rugăm să vă rugați pentru succes și pentru ca această lucrare să fie făcută în multe locuri din lume.
 • Rugați-vă pentru clinica Vibrant Life Medical and Wellness din Bangalore, India, care oferă tratamente naturale pentru boli cronice, cum ar fi hipertensiunea, obezitatea și diabetul. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să-Și reverse Duhul Său asupra personalului, astfel încât dragostea Lui să curgă prin ei către oamenii pe care îi slujesc.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Misiunea în marile orașe și viața la țară sunt două subiecte la fel de legitime și avem nevoie să le punem în aceeași ecuație. Nu ar trebuie să ne grăbim să facem reguli pentru alții. Ar fi mult mai înțelept să ne găsim locul în lucrare și să ne vedem de treabă cu râvnă, discernământ și lepădare de sine. Ceilalți vor învăța mult mai bine din exemplul nostru decât din vorbele noastre fără acoperire. Deci, despre marile orașe, întâi cu fapta credinței și numai după aceea cu evaluarea și observațiile cu privire la mandatul celorlalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *