014 – Abominabil

Fiindcă nu au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. Romani 1:28

Una dintre caracteristicile păcatului este caracterul său pervers, corupător și condamnabil. Nu degeaba, consecința de bază a acestuia este condamnarea, chiar condamnarea la pedeapsa capitală. Uneori Dumnezeu reprimă păcatul în mod educativ, pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă, în mod direct, natura distrugătoare a acestuia.

Alteori Dumnezeu lasă lucrurile să decurgă ca și când nu ar exista nici o opreliște  sau dreptate de nici un fel. Astfel El dorește ca bunul simț sau morala minimă să-și spună cuvântul. Acesta este cazul în textul de mai sus. Perversiunile sexuale au contaminat viața socială chiar de la început. Potopul ar fi trebuit să estompeze în mod considerabil răspândirea răului în lumea de după el, dar realitatea a demonstrat contrariul.

Cetățile din câmpie de pe vremea lui Avraam și Lot au dezvoltat adevărate focare de imoralitate și decădere morală. Pentru o vreme lucrurile s-au desfășurat nestingherite, dar când descompunerea morală a depășit măsura, Dumnezeu a trebuit să intervină radical.

Probabil că pentru locuitorii Sodomei și Gomorei, viața abominabilă pe care o trăiau nu le crea nici un fel de repulsie sau rușine. Este caracteristica păcatului de a toci conștiința prin obișnuință și adaptare toxică. Mintea blestemată a sodomiților era atât de înstrăinată de normalitate încât nu mai era cale de întoarcere de la o iminentă chirurgie divină.

Învățătorul oamenilor ne-a spus că zilele din urmă vor fi marcate de o reeditare a vieții păcătoase din Sodoma cu aceeași finalitate; judecata punitivă a lui Dumnezeu. Realitatea răspândirii comportamentului abominabil din lumea de astăzi nu are nevoie de nici un fel de argumentare.  În unele locuri de pe pământul nostru este chiar ilegal de a exprima vreo poziție biblică în legătură cu homosexualitate și toate celelalte practici abominabile care o însoțesc.

Dumnezeu dorește ca poporul Său să se distingă prin puritate morală și delimitare explicită de practicile abominabile ale lumii. Tu și cu mine vrem să-L onorăm pe Stăpânul și Răscumpărătorul nostru printr-o viață de ascultare de El și reflectare a caracterului Său moral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *