Ziua 75 – Oglindirea caracterului lui Isus

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,  blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. – Galateni 5:22, 23

”Primind Spiritul lui Hristos — spiritul iubirii neegoiste și al lucrării pentru alții — veți crește și veți aduce roadă. Roadele Duhului se vor coace atunci în caracterul vostru. Credința aceasta va crește, convingerile se vor întări, iar iubirea voastră va fi făcută desăvârșită. Atunci veți reflecta din ce în ce mai mult chipul Domnului Hristos în tot ceea ce este curat, nobil și plăcut… Aceste roade nu vor pieri niciodată, ci vor produce, după felul lor, un seceriș bogat pentru viața veșnică. – Parabolele Domnului Hristos, p. 67-68

De meditat

 • Duhul ne conduce la Isus. Și atunci când rămânem în Isus printr-o legătură zilnică cu Duhul Sfânt, El va dezvolta în noi un caracter care reflectă în fiecare zi un pic mai mult caracterul neegoist, de jertfire de sine, iubitor al Domnului Hristos.
 • Este un proces de transformare a vieții. La fel cum un mango nu apare la o oră după ce sămânța a fost plantată, ci îi ia timp să crească într-un pom care în cele din urmă dă roade, la fel și lucrarea de sfințire este un proces care durează.
 • Dar fiți siguri că, prin predare și credincioșie, fiecare aspect al roadei Duhului va deveni evident în viața voastră!
 • Ai lăsat Duhul Sfânt să dezvolte roada Sa în tine?
 • Există unele aspecte ale roadei asupra cărora nu I-ai dat voie să lucreze?
 • Este dorința ta să oglindești pe Isus din ce în ce mai mult până când oamenii vor vedea în tine doar caracterul lui Isus  plin de iubire?

Motive de laudă

 • Jones S.: Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune. Au adus lumina în viața mea. În această perioadă am început o brutărie adventistă și răspândesc Cuvântul lui Dumnezeu prin brutărie. Prin lucrarea Duhului Sfânt, unul dintre oamenii care primesc mesajele a decis să devină adventist de ziua a șaptea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a arătat multe moduri prin care putem răspândi cuvântul Său și grăbi venirea Lui!
 • Fratele P.: În timpul carantinei, am trecut prin faze de întrebări și în fiecare săptămână, Dumnezeu mi-a permis să primesc răspunsul la întrebările mele prin diferitele mesaje și experiențe împărtășite de autorii celor 100 de zile de rugăciune. Mulțumim, Doamne, pentru marea Ta iubire și pentru momentele de părtășie pe care ne permiți să le avem cu întreaga lume.
Motive de rugăciune  – Marți, 9 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru pastori, prezbiteri și predicatori laici din întreaga lume, care se angajează în diferite eforturi evanghelistice online.
 • Rugați-vă pentru biserica adventistă din Islanda. Sunt foarte puțini membri și Islanda este o țară foarte seculară. Rugați-vă pentru progres, redeșteptare și o recoltă bogată pentru Isus.
 • Rugați-vă pentru centrul adventist de dezintoxicare de droguri și alcool din capitala Guatemalei. În cei nouă ani de slujire, peste 1.500 de oameni au fost botezați, pe lângă faptul că au fost vindecați. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să continue să binecuvânteze, să asigure cele necesare și să schimbe vieți pentru veșnicie.
 • Rugați-vă pentru restaurantul vegan adventist din Byron Bay, Australia. Acesta a fost clasat pe locul 1 într-o zonă turistică populară. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze această slujire și ca El să lucreze prin ea pentru a ajunge la inimi.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Dacă deschidem inima pentru Duhul Sfânt, El începe să Se manifeste și să rodească. Noi trebuie să practicăm roadele spre slava lui Dumnmezeu și binecuvântarea noastră și folosul altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *