Ziua 76 – Cel mai bun dar!

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer! Luca 11:13

”Domnul este mult mai binevoitor să dea Duhul Sfânt celor care Îl slujesc decât sunt părinții să dea daruri bune copiilor lor. Pentru botezul zilnic cu Duhul Sfânt, fiecare lucrător ar trebui să înalțe rugăciunile lui către Dumnezeu.” – Faptele apostolilor, p. 50

De meditat

 • Tatăl este foarte binevoitor să-ți dea Duhul Sfânt dacă Îl ceri.
 • Dumnezeu nu forțează niciodată prezența Sa în viața ta; de aceea trebuie să ceri.
 • Textul din Luca 11, în originalul  grecesc indică faptul că această cerere este  activitate continuă, pe tot parcursul vieții, de a căuta mai mult din El, de a deschide inima către Dumnezeu, ca o floare care se deschide la soare.
 • Zilnic și continuu avem nevoie să fim cufundați și umpluți cu Prezența lui Dumnezeu prin Duhul Său.
 • Lucrarea lui Dumnezeu de sfințire și pregătire a caracterului pentru veșnicie este un proces.
 • În fiecare zi, El ne oferă noi convingeri, noi provocări și învățături prin Cuvântul Său și trebuie să invităm zilnic Duhul Său în inimile noastre pentru har și pentru capacitatea de a asculta și de a face voia Lui cea bună, iubindu-i pe ceilalți așa cum ne iubește El.
 • Poate ai cerut Duhul Sfânt înainte, dar înțelegând că ai nevoie zilnic de botezul Lui, vei cere mai mult din prezența Lui în viața ta?
 • Vei invita Duhul Sfânt în fiecare compartiment al inimii tale, fără a reține nimic?

Motive de laudă

 • Luis U.: Eu și soția mea am folosit Skype pentru a studia Biblia cu șase persoane în timpul acestei carantine. Am invitat multe persoane să urmărească programele speciale difuzate de canalul nostru adventist din Brazilia și multe persoane care nici măcar nu erau creștine sunt acum foarte deschise soliei Domnului nostru! Unii dintre prietenii mei necreștini au început să creadă în a doua venire a Domnului Hristos!
 • Winfrida M.: Vreau să împărtășesc cu voi un cuvânt de încurajare: rugăciunile funcționează! Sâmbăta trecută cinci persoane au fost botezate în Kinshasa în urma programului de 100 de Zile de rugăciune, care a fost împărtășit prin Radio, WhatsApp și alte mijloace media!
Motive de rugăciune  – Miercuri, 10 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru membrii care se îndepărtează de Dumnezeu în timpul acestei pandemii. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să vorbească clar în inimile lor. Rugați-vă ca cei care pot ajunge la ei să aibă curaj, înțelepciune și iubire în timp ce încearcă să-i ajute să revină la o umblare credincioasă cu Isus.
 • Rugați-vă pentru membrii Conferinței de Vest din Zimbabwe care adună fonduri ca să sprijine pe cei nevoiași, vulnerabili, persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități din comunitățile lor.
 • Rugați-vă pentru membri și/sau foști membri și tineri care sunt prinși în învățături false și erezie. Rugați-vă ca Dumnezeu să le deschidă ochii și ca biserica să îi ajute să găsească adevărul așa cum este în Isus.
 • Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu asupra profesioniștilor din domeniul medical de la CHI Memorial Hospital Chattanooga și alte spitale din întreaga lume.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Darul Duhului este primit dacă este crezut, cerut și apreciat. Așa grăit-a EGWhite. Încă nu am auzit o variantă mai concisă și mai funcțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *