Ziua 77 – Marți, 9 iunie

Atitudinea corectă versus starea inimii

Day77-300x225Pasaj Biblic de meditat: Rom. 8:1-11

Verset cheie: “Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului. ” Rom 8:1

Pe data de 16 Octombrie 2010 am fost botezat și am început o nouă viață în Hristos. Nu voi uita niciodată ziua aceea. A fost un drum lung și dificil dar m-am decis într-un final să mă alătur trupului lui Hristos.

De când mi-am predat viața lui Hristos am învățat și m-am dezvățat de multe lucruri. Obiceiurile bune au luat locul celor rele, gânduri noi au luat locul celor rele, vise noi au luat locul planurilor lumești, iar procesul de înnoire este în curs de desfășurare.

Îl laud pe Dumnezeu pentru promisiunea din Proverbe 4:18 care spune: „Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.” Această cărare lungă a vieții se numește sfințire iar pe măsură ce ne predăm apelurilor Duhului Sfânt, vom continua să creștem și să devenim din ce în ce mai asemeni lui Hristos.

Atunci când descoperim o nouă cale, dacă nu suntem atenți există pericolul să ne concentrăm pe schimbările fizice, luarea de decizii mai bune, și schimbarea poziției în care ne aflăm și neglijăm starea inimii.

Dați-mi voie să mă explic. În trecut, în timp ce fugeam de Dumnezeu, am făcut multe alegeri greșite. Dar în momentul în care am ales să îmi predau viața Lui, în loc să mă hrănesc cu înțelepciunea lumii, am început să studiez Biblia și ca rezultat am învățat multe adevăruri. Așa că am început să fac schimbări în viața mea. Am părăsit moda și distracțiile lumii, priorități și planuri pentru că voiam să devin un bun creștin. Evident, aceste lucruri nu sunt neapărat rele. Dar Biblia ne spune că dacă iubim lumea suntem de fapt vrăjmașii lui Hristos (Vezi Iacov 4:4).

Acum înțeleg mai clar că  a fi creștin nu înseamnă să am atitudinea corectă conform standardelor altor creștini ci e ceva mult mai important – starea reală a inimii mele.

De câte ori, în trecut, vorbeam la Școala de Sabat sau țineam altora predici încercând să mă asigur că prietenii mei știu cam care ar trebui să fie atitudinea noastră ca urmași ai lui Hristos – despărțiți de lume și uniți cu Hristos. Cu toate acestea, îmi dau seama că de multe ori când am făcut acest lucru, starea inimii mele nu era cea mai corectă.

Acum Dumnezeu lucrează la schimbarea inimii mele și mă întreb: Sunt acțiunile mele rezultatul unei inimi înrădăcinate în dragostea lui Hristos, indiferent dacă îmi ating sau nu scopul? Pot eu să accept un frate sau o soră chiar dacă nu sunt de acord cu ei? Pot eu să tratez cu iubire pe cei îndărătnici păstrând viu scopul de a le câștiga inima nu doar de a câștiga disputa?

Pe măsură ce reflectez asupra acestor lucruri, realizez cât de mult am nevoie de Spiritul lui Hristos. Cât de mult am nevoie de dragostea Sa, bucuria și temperanța Lui. Pentru că fără Duhul Său, nu am nici o șansă să ajung la inima altcuiva.

Pe ce te concentrezi tu astăzi? Este oare vorba doar de o atitudine și standarde corecte sau este vorba de o stare corectă a inimii? Dacă ploaia timpurie este acolo, atunci vor veni de la sine și celelalte, pe măsură ce vom căuta să aducem slavă lui Dumnezeu și să-L onorăm prin tot ceea ce suntem.

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, Te rog trezește-mă din somn și mulțumire de sine. Ajută-mă să îmi văd nevoia disperată de a avea o relație mai profundă cu Tine. Deschide-mi ochii pentru a Te vedea și a renunța la neprihănirea proprie. Umple-mă cu Duhul Tău pentru ca în loc să urmez propria mea înțelegere să fiu dispus să urmez inima Ta și gândurile Tale. Îți mulțumesc că nu ai renunțat la mine, chiar și când prioritățile mele erau pe dos. Ești atât de răbdător cu mine! Mulțumesc. În numele lui Isus, Amin!

Scris de: Roman Ril

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

 

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident  că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său.
  2. Rugați-vă pentru ca liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  3. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze sala F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  4. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  5. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  6. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală să onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus. Rugați-vă să fie o reflectare a marelui cor de care ne vom bucura împreună în ceruri. (Aproape 4000 de oameni vor participa la partea muzicală. Rugați-vă ca Duhul Domnului să fie revărsat asupra fiecăruia dintre ei!)
  7. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.
  8. Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra delegaților Diviziunii Sud Americane și Diviziunii Asiei și Pacificului de Sud care vor participa la această sesiune a Conferinței Generale – Dumnezeu îi cunoaște pe nume.
  9. Rugați-vă pentru înființarea mai multor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.
  10. Rugați-vă ca mărturia pe care o vom da necredincioșilor în timpul petrecut  la San Antonio să persiste multă vreme după Sesiune și să aducă roade pentru veșnicie.

Domnul este decepționat când poporul Său se subapreciază. El dorește ca moștenirea aleasă să se aprecieze după prețul pe care El l-a pus asupra lor. Dumnezeu i-a dorit, altfel nu ar fi trimis pe Fiul Său într-o misiune scump plătită pentru a-i răscumpăra. El are o lucrare pentru ei și este foarte mulțumit când ei Îi adresează cele mai mari cereri, preamărind astfel Numele Său. Ei pot să se aștepte la lucruri mari, dacă au credință în făgăduințele Sale.” Hristos Lumina Lumii, p.668

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *