Enoh, un fiu al lui Dumnezeu, a umblat cu Tatăl

Cover”Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu” Geneza 5:24.

Despre Enoh este scris că a trăit 65 de ani. Apoi a născut un fiu. După aceea el a umblat cu Dumnezeu timp de trei sute de ani… După nașterea primului său fiu, Enoh a ajuns la o experiență mai înaltă. El a fost atras într-o relație mai strânsă cu Dumnezeu. El a înțeles mai complet propriile sale obligații  și responsabilități în calitate de fiu al lui Dumnezeu.

Viața neprihănită a lui Enoh era în contrast izbitor cu cea a oamenilor răi din jurul său. Evlavia sa, curăția, integritatea sa neabătută, erau rezultatul umblării sale cu Dumnezeu, în timp ce răutatea lumii era rezultatul umblării cu înșelătorul omenirii. Nu a existat niciodată și nici nu va fi vreodată o epocă în care întunericul moral să fie atât de dens ca atunci când Enoh a trăit o viață de neprihănire ireproșabilă.

În mijlocul unei vieți de muncă activă, Enoh a menținut statornic comuniunea lui cu Dumnezeu. Cu cât erau mai mari și mai presante lucrările sale, cu atât mai constante și mai stăruitoare erau  rugăciunile sale… După ce rămânea un timp între oamenii cu care lucra, pentru ca aceștia să beneficieze prin instruire și exemplu, el se retrăgea pentru a petrece o perioadă în singurătate, flămânzind și însetând după acea cunoaștere divină pe care numai Dumnezeu o poate da. Fiind astfel în comuniune cu Dumnezeu, Enoh a ajuns să reflecte tot mai mult chipul divin. Fața sa radia o lumină sfântă, chiar acea lumină care strălucea pe fața lui Isus.  Când ieșea de la aceste comuniuni divine, chiar și cei necredincioși vedeau cu uimire amprenta cerului pe chipul său. (1 FB/80)

Și noi trebuie să umblăm cu Dumnezeu. Când vom face acest lucru, fețele noastre vor fi luminate de strălucirea prezenței Sale. Și atunci când ne vom întâlni unul cu altul, vom vorbi despre puterea Sa, spunând: ”Lăudat să fie Dumnezeu. Domnul este bun și bun este cuvântul Domnului…” Și cei care vor fi luați  la cer, la încheierea timpului, vor fi cei care au comuniune cu  Dumnezeu pe pământ. (1 BC/1087)

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *