Ziua 25 – Sabat, 18 aprilie

 Învățând să umblăm ca Enoh

 

imagePasaj Biblic de Meditat: Geneza 5:21-24

Verset Cheie: „Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.” (Geneza 5:24)

Eu și soția mea obișnuim să ne luăm timp pentru a merge la plimbare după fiecare masă. Suntem recunoascători pentru frumoasa natură care înconjoară casa noastră și pentru aerul proaspăt pe care îl putem respira. Am realizat că atunci când mergem împreună, sunt mult mai atent la ceea ce mă înconjoară decât atunci când sunt singur. O parte din acest lucru se datorează faptului că vreau să fiu atent pentru a-mi proteja soția de eventualele mașini, sau de spinii ce ar putea fi pe cărare. De asemenea nu vreau ca ea să cadă în vre-una din gropile acelea mari pe care le întâlnești pe drumurile de țară. Așa se face că sunt mult mai conectat la mediul înconjurător și la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

În timp ce mă gândeam la cât de atent încerc să fiu atunci când merg alături de proaspăta mea mireasă (suntem căsătoriți de 10 luni), m-am gândit la umblarea mea zilnică cu Dumnezeu și la nevoia mea de a fi constant în legătură cu El și de a fi atent față de El pe parcursul zilei.

Ellen White scrie: “Aş dori să întipăresc în mintea fiecărui om care lucrează pentru Dumnezeu nevoia unei rugăciuni continue şi stăruitoare. Ei nu pot să stea neîncetat pe genunchi, dar pot să-L înalţe pe Dumnezeu în inima lor. Aceasta este modalitatea în care Enoh a umblat cu Dumnezeu.” (Evanghelizare p.681)

Biblia spune: „Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.” (Geneza 5:24)

Ce era atât de special la Enoh de l-a determinat pe Dumnezeu să vrea să îl ia acasă? Nu am toate răspunsurile dar cred că Enoh era foarte atent la vocea lui Dumnezu în umblarea sa zilnică.

Vezi tu, în timp ce călătorim pe calea creștină trebuie să fim atenți la gropi și spini, așa cum probabil a făcut-o și Enoh. Nu vrem ca ceva să Îl rănească pe Prietenul nostru ceresc. Cu toate acestea, de câte ori nu sunt suficient de atent pentru a avea grijă de lucrurile mărunte care L-ar putea răni: gânduri negative, sentimente, cuvinte sau mici compromisuri care mă pot depărta de El.

De asemenea, trebuie să învățăm să ascultăm atent. Când merg cu soția mea, ascult în timp ce ea îmi împărtășește gândurile și frământările. Dar sunt eu oare atent când Domnul îmi vorbește prin Cuvântul Său, prin circumstanțe, sau persoane din jurul meu? Cât e de trist să pierd oportunitățile de a împărtășiți un cuvânt de încurajare sau un zâmbet spre cei care mă înconjoară pentru că nu am fost atent la Cuvântul lui Dumnezeu!

Trebuie să ne predăm zilnic în mâinile Creatorului nostru dacă vrem să umblăm cu Hristos, așa cum a făcut-o și Enoh. Iar aceasta este o decizie care rebuite să fie luată în fiecare moment în timp ce înfruntăm gropile ispitei, sau spini, sau lucruri care ne distrag atenția. Haideți să nu fim atât de distrași încât să nu auzim vocea Lui Dumnezeu.

Prietene, mergi tu astăzi cu Dumnezeu, așa cum a făcut-o și Enoh?

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată Ceresc, învață-ne ce înseamnă să mergem ca Enoh. Învață-ne cum să fim sensibili față de susurul vocii Tale. Învață-ne cum să fim atenți la dorințele tale, și ascultători de cuvântul Tău în așafel încât vrăjmașul să nu mai aibă acess la viețile noastre. Vrem să mergem acasă. Vrem să vedem Duhul Tău revărsându-se asupra bisericii noastre pentru ca lucrarea să se termine. Fă-ne, Te rog, ucenici, gata să primim revărsarea Duhului Tău. În numele Tău scump, Amin.

Scris de Roman Ril (Roman, coautor împreună cu soția sa, Raluca, al materialului 2015/2016 a celor 10 zile. El și soția slujesc ca misionari în Germania.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  avem ”o experiență a Camerei de Sus” așa cum au avut ucenicii la Ziua Cincizecimii, și să fim astfel împuterniciți să vestim lumii întregi pe Hristos așa cum au făcut-o ei. Este vremea să mergem acasă!
  2. Rugați-vă ca fiecare participant să fie atras la o umblare mai strânsă cu Hristos, să- și reînnoiască concentrarea asupra studierii Cuvântului Sfânt al lui Dumnezeu și să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale  în același mod în care au venit.
  3. Rugați-vă ca vorbitorii să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite pentru ascultarea soliilor.
  4. Rugați-vă ca un spirit de umilință autentică și o purtare liniștită, asemenea lui Hristos să conducă prezentările și discuțiile care vor avea loc și să dăm pe față dragoste și respect pentru ceilalți, ale căror păreri pot fi diferite de ale noastre.
  5. Rugați-vă pentru claritate în gândire și concentrare pentru toți delegații pe durata întrunirilor importante și de luare a deciziilor.
  6. Rugați-vă ca îngeri să fie printre noi și să ia intervină atunci când este nevoie în cadrul întrunirilor.
  7. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra vicepreședinților Conferinței Generale Michael Ryan, Lowell Cooper, and Pardon Mwansa precum și asupra familiilor lor.
  8. Rugați-vă pentru protecția tinerilor noștri de influențele lumești tot mai mari prin concentrarea asupra Cuvântului lui Dmnezeu și a slujirii altora.
  9. Rugați-vă ca îngerii să păzească ușile și sălile pentru ca nici un accident si nimic rău să nu li se întâmple delegaților, conducătorilor sau participanților.
  10. Rugați-vă ca zona de standuri să fie un loc pentru o lucrarea specială a lui Dumnezeu asupra inimilor și situațiilor, pentru misiune și acțiune.

“Rugăciunea este un  mijloc de succes poruncit de cer. Apeluri,  cereri, întâlniri între unii și alții pot mișca oameni și pot avea  un rol în controlarea afacerilor și națiunilor, dar RUGĂCIUNEA MIȘCĂ CERUL.” În locurile cerești p. 75.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *