Ziua 26 – Duminică, 19 Aprilie

O lecție de la plantele mele decorative!

 

Day26-150x150Pasaj Biblic de Meditat: Ioan 15:1-5

Verset Cheie: “Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămânea în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduceţi roadă, dacă nu rămâneţi în Mine..” Ioan 15:4

Nu cu mult timp în urmă eram în sufragerie și mă uitam la vârfurile frunzelor uneia dintre plantele mele decorative. Am observat că unele frunze începuseră să pălească și să devină maro din cauza faptului că nu erau prea bine legate de tulpina plantei.

În timp ce mă uitam la frunze, Dumnezeu a început să-mi vorbească. Mi-am dat seama cum de multe ori, viața mea spirituală începe să pălească și să se usuce.

În cartea lui Ioan, ni se spune: „Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămânea în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduceţi roadă, dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” (Ioan 15:4,5)

Da, așa cum frunzele trebuie să rămână conectate de tulpină și de rădăcina care susține viața plantei, la fel și eu trebuie să am aceeași legătură zilnică cu Tatăl Ceresc. Trebuie să mă adăp zilnic din izvorul Său de viață pentru ca să trăiesc și să pot aduce rod bun.

Interesant este că în primă instanță, atunci când o frunză se desprinde de tulpină, pentru o vreme arată încă plină de viață. Dar eventual va muri. Nu se mai poate interveni asupra procesului pentru a o readuce la viață. La noi, creștinii, este la fel, cu o diferență. Atunci când ne deconectăm de Hristos, înainte de a ne ofili și a muri putem părea vii pentru o vreme. Dar din fericire, ne putem în orice moment reconecta și putem să fim reînviorați. Dumnezeu poate face o minune și ne poate aduce înapoi la viață! Cum poate face El lucrul acesta? Tot ce are nevoie de la noi este o rugăciune.

Ellen White scrie: „Rugăciunea este respiraţia sufletului. Este secretul puterii spirituale. Nici un alt instrument al harului nu o poate substitui şi sănătatea sufletului să fie totuşi păstrată. Rugăciunea aduce inima într-o comuniune strânsă şi imediată cu Izvorul vieţii şi întăreşte vigoarea şi tonusul experienţei religioase. A neglija exerciţiul rugăciunii sau a ne ruga sporadic, din când în când, atunci când ne convine, înseamnă a pierde legătura cu Dumnezeu. Facultăţile spirituale îşi pierd vitalitatea, experienţa religioasă va fi lipsită de sănătate şi vigoare.” (Solii către tineret, p.249)

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că și atunci când eu încep să mă ofilesc și să mă usuc, El este acolo, gata să mă readucă la viață. Tot ce trebuie eu să fac este doar să mă întorc la El în rugăciune!

Provocarea unei rugăciuni din inimă:

Tată ceresc, sunt momente în care ne depărtăm de Tine crezând că putem funcționa prin propria noastră putere. Uităm că avem nevoie de „izvorul vieții” care se găsește doar la Tine. Te rog, schimbă-ne inimile, Doamne, ca să dorim să rămânem în Tine așa cum mlădița rămâne în viță. De asemenea, pe măsură ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră, ca popor, Te rugăm să ne înveți ce înseamnă să rămânem personal în Tine. Știm că nu suntem salvați ca biserică, ca grup, ci suntem salvați și reînviorați individual. Ața că ajută-ne să petrecem zilnic timp în rugăciune la picioarele Tale, pentru ca Duhul Tău cel Sfânt să se reverse din abundență asupra noastră. În numele lui Isus, Amin.

Scris de Kat Taylor

(Kat lucrează cu normă întreagă pentru o agenție guvernamentală din Kansas, dar inima și pasiunea ei sunt pentru lucrare. Kat este membră a echipei ce coordonează cele 100 Zile de Rugăciune și este o femeie a rugăciunii.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra sesiunii Conferinței Generale în San Antonio. Ni se spune că Cerul așteaptă să toarne binecuvântare. Nu primim doar pentru că nu cerem.
  2. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos printre delegați și participanți, spirit care va trece dincolo de diferențele de opinie, și ca participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot fi diferite de convingerile personale.
  3. Rugați-vă pentru umilință în viețile noastre, încât să fim uniți supunerea noastră față de conducerea lui Dumnezeu și astfel biserica poată hotărâri de comun acord.
  4. Rugați-vă ca vorbitorii să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite pentru ascultarea soliilor.
  5. Rugați-vă pentru  binecuvântările lui Dumnezeu asupra seminariilor de rugăciune și  a întâlnirii femeilor în cadrul sesiunii conferinței Generale.
  6. Rugați-vă ca să nu fie doar întâlniri de lucru, ci o redeșteptare spirituală de care avem toți nevoie pentru a ne împuternici să vestim lumii pe Isus.
  7. Rugați-vă ca întâlnirile secțiunilor, tineret, juniori, primară, grădiniță și primii pași să însemne o experiență de redeșteptare spirituală pentru tinerii noștri și ca Dumnezeu să ajute personalul să se pregătească.
  8. Rugați-vă pentru  ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra lui Dan Jackson (președintele Diviziunii Nord-Americană), Israel Leito (președintele Diviziunii Inter-Americane), Erton Kohler (președintele Diviziunii Sud-Americane) și asupra tuturor  președinților de Uniuni, Conferințe și Misiuni în Diviziunile lor.
  9.  Rugați-vă pentru un sprijin și un interes sporit din partea tuturor membrilor  și administratorilor bisericii în menținerea educației adventiste într-o formă pură în școlile noastre.
  10. Rugați-vă pentru ca atât membrii bisericii cât și conducătorii ei să accepte mesajul de sănătate nu doar în teorie ci și în practica vieții de fiecare zi.

Dacă doriți să aveți putere, o puteți avea, pentru că ea vă așteaptă. Numai să credeți în Dumnezeu, credeți-L pe Cuvânt, acționați prin credință și binecuvântările vor veni. —Rugăciunea, p. 84.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *