Marele standard al binelui și răului

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” 2 Timotei 3:16, 17.

În Cuvântul lui Dumnezeu este cuprins tot ce este esențial pentru desăvârșirea omului lui Dumnezeu. Este ca  o trezorerie, plină de comori valoroase și prețioase, dar noi nu apreciem bogățiile ei, nici nu ne dăm seama de nevoia de a ne dota cu comorile adevărului. Nu ne dăm seama de marea nevoie de a studia Scripturile pentru noi înșine. Mulți neglijează studiul Cuvântului lui Dumnezeu pentru a putea urmări interese lumești sau pentru a se lăsa în voia unor plăceri neînsemnate… O, mai bine am renunța la orice lucru pământesc decât la studiul Cuvântului lui Dumnezeu, care este în stare să ne facă înțelepți pentru viața veșnică. ”Insuflată de Dumnezeu”… Cartea cărților are tot dreptul la atenția noastră plină de respect…

Căutând adevărurile descoperite de Cer, Duhul lui Dumnezeu este adus în strânsă legătură cu cercetătorul sincer al Scripturilor. O înțelegere a voii descoperite a lui Dumnezeu dezvoltă mintea, o înalță și o înzestrează cu o nouă vigoare aducând facultățile minții în contact cu adevărul uimitor…

Înțelegerea ajunge la un nivel al lucrurilor cu care devine familiară. Dacă toți ar face din Biblie studiul lor, am vedea un popor mai bine dezvoltat, care ar fi capabil să gândească mai profund, care ar manifesta o inteligență mai mare decât cei care au studiat cu seriozitate știința și istoria lumii separat de Biblie. Biblia dă cercetătorului sincer după adevăr o disciplină mintală avansată și el vine de la contemplarea lucrurilor divine cu facultățile minții îmbogățite; eul este umilit în timp ce Dumnezeu și adevărul Său descoperit sunt înălțați.

Biblia este marele standard pentru bine și rău, definind clar păcatul și sfințenia. Principiile sale vii, trecând prin viețile noastre ca  fire de aur sunt singura  noastră salvare în încercare și ispită.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *