Ziua 89 – Promisiunea de a primi înțelepciune

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.– Iacov 1:5

Dumnezeul pe care Îl slujim nu caută la fața omului. El, care i-a dat lui Solomon, duh de discernământ și înțelepciune, este gata să dea aceeași binecuvântare astăzi copiilor Săi…. Când un purtător de poveri dorește înțelepciune mai mult decât bogăție, putere sau renume, el nu va fi dezamăgit. Unul ca acesta va învăța de la Marele Învățător nu numai ce să facă, ci și cum să lucreze, așa încât să primească aprobarea divină. – Profeți și regi, p. 31

De meditat

 • Isus este Înțelepciunea.
 • El știe în orice moment care este cel mai înțelept curs al acțiunii, cel mai înțelept sfat, cel mai înțelept drum înainte.
 • Viața ne prezintă multe provocări, indiferent dacă sunt legate de vocația, de familia, sau de slujirea ta. Avem întotdeauna nevoie de înțelepciunea divină.
 • Lăudat fie Dumnezeu! El este mai mult decât dispus să dea înțelepciune tuturor celor care cer!
 • Dorești să schimbi nesăbuința propriilor gânduri cu înțelepciunea care vine de la Dumnezeu?
 • Ești dispus să accepți sfatul lui Dumnezeu chiar și atunci când este împotriva „înțelepciunii” lumii și a propriilor idei?
 • Vei deschide inima către sfaturile înțelepte ale lui Isus care duc la o viață de neprihănire iubire?

Motive de laudă

 • Enock C .: A Domnului să fie slava și lauda. În timpul carantinei am făcut zilnic un studiu aprofundat al cărții Genezei, cu toată familia, studiu condus de fiul nostru de 27 de ani. A fost o mare binecuvântare să ne dăm seama cât de bogată este cartea Genezei. Acum am dezvoltat un obicei de studiu biblic în familie!
 • Robert C.: O linie de rugăciune de mijlocire a fost deschisă întreaga săptămână pentru o evanghelizare online pe care tocmai am terminat-o pentru Conferința din Arizona. Mulți au fost botezați în biserici, râuri și bazine!
Motive de rugăciune  – Marți, 23 iunie 2020
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să vă dea înțelepciune divină în timp ce petreceți timp cu El.
 • Rugați-vă pentru bisericile, școlile și instituțiile adventiste, în timp ce acestea iau măsuri de redeschidere cu multă rugăciune și deosebită atenție.
 • Rugați-vă pentru adventiștii singuri, ca să experimenteze împlinirea în Isus și pentru a găsi un tovarăș de viață evlavios.
 • Rugați-vă pentru Spitalul Adventist din Tokyo, care deservește orașul de mai bine de 90 de ani. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să-i binecuvânteze și să dezvolte lucrarea lor pentru ca oamenii din Tokyo să găsească vindecare atât fizică cât și spirituală.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Înțelepciunea este mai mult decât inteligența. Înțelepciunea are valoare morală, Ea conduce la decizii adecvate pentru o perspectivă imediată și pe termen lung. Înțelepciunea presupune tact, echilibru și prevedere. Înțelepciunea este promovată printr-o experiență religioasă de calitate. Înțelepciunea este dăruită de Dumnezeu. Inteligența fără înțelepciune poate conduce la performanțe foarte mari, dar în direcții care pot fi imorale sau distructive. Nu uitați că cele mai mari inteligențe sunt implicate în industria așa zisă de apărare, adică de distrugere. Mai bine o inteligență modestă în slujba binelui, dar mai bine o mare înțelepciune spre slava Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *