Capitolul 23 – Desăvârșire, dar și creștere

„În El, … sunteți și voi compleți” [Coloseni 2:10, NTLR], este cuvântul adresat credinciosului. În mințile multora dificultatea de a înțelege caracterul desăvârșit al vieții lui Hristos este faptul că viața creștină este progresivă. Tu trebuie să crești continuu în har și în cunoașterea Domnului; dar pentru unii acest lucru pare incompatibil cu a fi desăvârșit în Hristos.

Când Isus Hristos a fost pe pământ ca băiat de doisprezece ani, El era perfect. Dar citim că El a crescut în înțelepciune și în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu. Luca 2:52. Desăvârșit, dar crescând în har și cunoaștere – perfect tot timpul. Planta este perfectă în fiecare etapă a creșterii sale. Noi admirăm frumusețea plantei atunci când răsar frunzele. Este perfectă atunci când florile înfloresc și perfectă când apar fructele. Cu toate acestea, ea continuă să crească.

Nu trebuie să crești spre har, ci să crești în har. Nu trebuie să ajungi din ce în ce mai mult spre har, ci în har trebuie să crești și să sporești în înțelepciune, complet în El. Chiar afirmația acestui lucru implică faptul că nu ești desăvârșit în tine însuți. Nu există nimic bun în tine, dar El este al tău, și ai primit din plinătatea Lui, și har peste har. Harul există din belșug și ești plin de har.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *