Ziua 37 – Liber ca pasărea cerului – partea a treia

Adevărul este cel care dă această libertate; căci Hristos spune: „Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi.” Ioan 8:32. El este adevărul, iar cuvântul Său este adevărul. Psalmistul spune: „Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul”. Psalm 119:142. „Voi umbla în loc larg, căci caut poruncile Tale”. Psalm 119:45. Acest lucru se potrivește cu versetul 96: „Văd că orice este desăvârșit are margini; poruncile Tale sunt fără margini.” Poruncile lui Dumnezeu formează un loc nespus de larg în care pot umbla toți cei care le caută. Ele sunt adevărul, iar adevărul este cel care dă libertate.

„Legea este duhovnicească.” Rom. 7:14. Adică, legea este natura lui Dumnezeu, căci „Domnul este Duhul; și acolo unde este Duhul lui Domnului, acolo este slobozenia.” 2 Corinteni 3:17. Pentru că Duhul Domnului DUMNEZEU era în Hristos, El a putut să proclame libertatea robilor păcatului. Astfel, citim cuvintele lui Pavel, care fusese un rob captiv, „vândut rob păcatului”: „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului. În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii.” Rom. 8:1, 2.

Legea lui Dumnezeu a fost și este în inima lui Hristos. Psalm 40:8. Din inimă ies izvoarele vieții (Prov. 4:23); prin urmare, viața lui Hristos este legea lui Dumnezeu. Atunci când încerci să păzești legea prin propria putere, ajungi invariabil în robie, la fel de sigur ca și cum ai încălca în mod voit legea. Singura diferență este că în acest din urmă caz ești un rob voluntar, în timp ce în primul caz ești rob fără voia ta. Numai în Hristos se găsește neprihănirea desăvârșită a legii și, prin urmare, viața Lui este „legea desăvârșită a libertății”, în care ni se spune să privim în permanență. Iacov 1:25; Evrei 12:2. Legea care te întemnițează la moarte atunci când ești în afara lui Hristos, devine viață și libertate pentru tine atunci când ești în Hristos.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *