23 ianuarie – Ambuscadă

Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Galateni 6:1

Dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală este o imagine cât se poate de plastică despre modul în care funcționează o ambuscadă de-a lui Satana. Ambuscada este o strategie militară prin care un efectiv mic de combatanți sunt așezați într-un loc tactic foarte avantajos pentru ei și foarte dezavantajos pentru inamici. Când aceștia vin, fără să-și dea seama, cad foarte ușor victimă propriei lor lipse de atenție și prevedere. În confruntare marii lupte dintre bine și rău, creștinul poate fi adesea victima propriei neatenții. Atunci cei din jur trebuie să acționeze cu răbdare, înțelegere și blândețe. Acesta este ordinul Căpeteniei oștirii.

Dacă sunt martorul unei greșeli a unui frate care a căzut în cursa diavolului, care este reacția mea naturală față de a ceastă situație jenantă pentru el și pentru întreaga lui biserică? Este aceasta poziția mea corectă, așa cum se așteaptă Hristos să ne purtăm unii cu alții în momentele noastre de criză personală, sau am nevoie de o reconsiderare și recuperare imediată? Cum mă pot proteja mai bine pe mine însumi să nu fiu victima unei ambuscade a celui rău? Și dacă s-a întâmplat să fiu victima mea însumi și a vicleniei vrăjmașului sufletului meu, cum depășesc impedimentul? Unde trebuie să solicit și de unde îmi va veni ajutorul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *