09 ianuarie – Alură

Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă. 2 Petru 3:11

Una dintre cele mai interesante sensuri ale cuvântului „alură” este poziția față de vânt, a unei nave aflată în marș, pentru a-și păstra direcția corectă de deplasare și a putea ajunge în siguranță la destinație. În navigația noastră spirituală pe marea vieții, agitată și plină de curenți care ne pot devia de la traseul ales și dorit, spre destinația noastră veșnică și fericită, avem permanent de făcut corecturi, în funcție de schimbările vânturilor, valurilor și a influențelor care ne pot duce la ruină, eșec, sau eșuare lamentabilă. Demersul nostru spiritual, profesional, familial, comunitar și bisericesc are nevoie de călăuzire și protecția lui Dumnezeu, sub forma unei corectări permanente.

Când apar situații, provocări și tendințe noi în societate, biserică, sau familie, de unde știu ce atitudine corectă trebuie să adopt pentru a fi sigur că nu sunt deviat, sau îndepărtat de la ruta aleasă și optimă spre destinația sublimă a călătoriei credinței? Cum pot face față cântecului de sirenă a diverselor tendințe și manifestări ideologice și teologice pentru a nu cădea nici în capcana tradiționalismului absurd și nici în plasa reformelor fără sens? De unde vine lumina mea călăuzitoare pentru a mă menține pe linia adevărului și neprihănirii? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *