20 decembrie – Vârf

A treia zi, Avraam a ridicat ochii și a văzut locul de departe. Geneza 22:4

Locul ales de Dumnezeu pentru experiența de vârf a vieții lui Avraam a fost muntele Moria. Acolo, Avraam avea să demonstreze maturitatea credinței, iar Dumnezeu avea să Își arate puterea prin purtarea Sa de grijă. În mod profetic, Avraam l-a asigurat pe Isaac că Dumnezeu va purta de grijă jertfei pe care ei aveau să o aducă. Când s-au apropiat de munte, a fost suficient ca Avraam să-și ridice ochii și Duhul Sfânt a și activat în mintea patriarhului detaliile de identificare a locului de jertfă, stabilite în consens cu Dumnezeu.

Vârful muntelui Moria, ca și cel al muntelui Sionului, din apropiere, nu excelează prin altitudinea amețitoare pe care ar avea-o. Înălțimea acestor doi munți este dată mai degrabă de amploarea semnificației evenimentelor petrecute acolo.

Muntele Moria devine consacrat serviciului jertfelor, prin care Dumnezeu va purta de grijă ca viețile închinătorilor Săi să fie păstrate curate și libere de păcat. Muntele Sionului va deveni locul virtual al reședinței lui Dumnezeu, de unde conduce treburile întregului pământ.

Când cei 144 de mii vor sta pe muntele Sionului (vezi Apocalipsa 14:1-5), aceasta va fi o încununare a întregii experiențe de salvare a rasei umane, pe care aceștia o reprezintă. Vârful muntelui Sionului este un pisc al planului de salvare al lui Dumnezeu. Va fi o sărbătoare a triumfului și a așezării din nou a lucrurilor.

De pe acest vârf, veșnicia – care stă să înceapă – este la un pas distanță în timp și spațiu.

Am atins deja unele vârfuri ale experienței mele academice, profesionale și spirituale? Care sunt următoarele obiective pe care vreau să le ating?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Vârf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *