30 noiembrie – Test

Ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli și nu sunt și i-ai găsit mincinoși. Apocalipsa 2:2

Testarea este necesară adesea pentru a verifica autenticitatea unui lucru sau pentru a pune în evidență eventualele defecte vizibile sau ascunse. După un asemenea test, se impun intervențiile necesare pentru soluționarea problemei identificate. Neglijența în asemenea situații poate duce la întâmplări neplăcute sau chiar la dezastre.

Testul este o evaluare necesară și pentru a arăta dacă a avut loc o dezvoltare, un progres față de un moment din trecut sau dacă lucrurile s-au înrăutățit între timp. Și după o asemenea testare se impun măsuri corespunzătoare.

Biserica din Efes se confrunta cu o serie de probleme serioase, din cauza apostolilor impostori, care își făceau apariția și lucrarea prin zonă. Atunci, efesenii și-au organizat sistemul de apărare a credinței și au început să-i testeze pe vizitatorii cu pretenția de a fi apostoli. Probabil că le cereau să își dovedească atât experiența de cunoaștere nemijlocită a lui Isus Hristos, cât și temeinicia învățăturilor, în lumina Scripturii.

Martorul credincios laudă inițiativa efesenilor. Soluția lor era un mijloc eficient de a proteja biserica de vorbitori neautorizați care puteau să producă mari necazuri și tensiuni între frați.

Un asemenea sistem de evaluare este necesar și astăzi pentru toți cei care pretind că au un mesaj excepțional și unilateral pentru biserică și lume. Și astăzi Martorul credincios ar fi încântat de o biserică vigilentă și aprigă ce le cere socoteală celor care se dau învățători și reformatori. Am fi scutiți de multe rele.

Când Dumnezeu îmi testează experiența și cunoștințele, va fi El oare mulțumit de rezultate?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *