19 noiembrie – Susținere

El este mai înainte de toate lucrurile și toate se țin prin El. Coloseni 1:17

Începutul unui lucru este primordial, iar susținerea lui este esențială. Scopul pentru care este creat ceva poate fi atins numai dacă respectivul lucru poate funcționa suficient de mult. Stabilitatea și continuitatea dau adevărata valoare de întrebuințare oricărui produs aflat în circulație și folosință.

Întregul sistem al creației lui Dumnezeu își are originea în Creatorul lui și continuă să funcționeze tot datorită Lui. Sincopa păcatului a pus semnificativ în pericol stabilitatea și continuitatea întregii creații legate de planeta noastră răzvrătită. În acest context, Creatorul a coborât aici jos, printre noi, să depaneze sistemul cu propria Sa jertfă.

A fost un preț imens pe care l-a plătit, dar dragostea nu stă să-și facă socoteala în mod egoist și mercantil. Isus a dus lucrurile până la capăt. Astfel El a devenit nu numai Creatorul perfect al lumii, ci și Salvatorul și Răscumpărătorul ei.

Susținerea pe care o oferă Dumnezeu lumii noastre nu se limitează la asigurarea funcționării permanente a vieții prin perpetuare, ci ea privește și transfigurarea vieții printr-un salt calitativ inimaginabil.

Viața veacului ce va veni își are izvorul tot în Dumnezeu, la fel ca și viața aceasta. Întreținerea vieții viitoare de-a lungul nesfârșirii timpului este tot în mâna Celui care are toate lucrurile sub control.

Toate aceste atribute Îl fac pe Dumnezeu vrednic de toată lauda și adorația noastră.

Sunt eu suficient de conștient de gradul avansat de dependență în care mă aflu față de Dumnezeu, care este Creatorul și Susținătorul vieții mele prezente și viitoare?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Susținere

Imagine de 12019 de la Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *