17 noiembrie – Sunet

Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos. 1 Tesaloniceni 4:16

Sunetul celei de a doua veniri este diferit de orice sunet pe care l-au auzit oamenii vreodată. Nu știm exact mesajul strigătului lui Dumnezeu, dar el trebuie să fie în legătură cu învierea drepților, asupra căreia se concentrează și glasul arhanghelului și trâmbița lui Dumnezeu. Este foarte probabil ca toate cele trei mențiuni să se refere la unul și același lucru – chemarea morților sfinți să vină afară din morminte.

Sunetul vizează simțul auzului și reprezintă o cale de comunicare preferată de o parte dintre noi, oamenii – aceia care suntem auditivi.

Auditivul se așază aproape de vorbitor ca să prindă fiecare cuvânt și să savureze fiecare inflexiune a vocii. El are parte de cele mai puternice impresii pe calea sunetelor. Auditivul poate asculta cele mai delicate acorduri muzicale cu ochii închiși, deoarece muzica îi transmite un mesaj complet și profund, care îi înfiorează întreaga ființă.

Sunetul venirii Domnului se adresează în primul rând celor care au adormit în credință și se califică prin harul Domnului să aibă parte de prima înviere. Efectul acestui sunet este de-a dreptul miraculos. Deși materia corpului celor drepți s-a reintegrat în pământ, la sunetul acesta elementele chimice necesare reconstituirii fizicului celor salvați se configurează, într-o fracțiune de secundă, pentru a permite vieții celei noi și veșnice să-și poată lua cursul în cele mai bune condiții.

Sunetul venirii Domnului este glasul puterii lui Dumnezeu de a-Și supune toate lucrurile.

Sunt și eu un auditiv sau cunosc un auditiv? Voi fi printre cei care vor auzi glasul lui Dumnezeu chemându-i pe cei drepți la viața veșnică?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Sunet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *