12 noiembrie – Strajă

M-am dus la locul meu de strajă și stăteam pe turn ca să veghez și să văd ce are să-mi spună Domnul și ce-mi va răspunde la plângerea mea. Habacuc 2:1

Santinela în post este protejată de o serie de imunități care îi conferă condițiile de a-și îndeplini eficient misiunea. Santinela este un soldat dotat cu armament și muniție care a primit un ordin de luptă pentru apărarea unui obiectiv sau teritoriu. Are un consemn în baza căruia cineva o poate convoca, contacta sau poate comunica cu ea. Principala responsabilitate a unei santinele este starea de veghe și vigilență.

Habacuc se referă la slujirea sa de profet ca la un serviciu de gardă în care se simte implicat. El își descrie lucrarea ca aceea a unui străjer în turnul de veghe pe zidurile de apărare ale cetății lui Dumnezeu. Atenția sa era concentrată asupra unui mesaj din partea lui Dumnezeu, ca răspuns la întrebarea lui despre soarta Babilonului.

Atunci când Dumnezeu trimitea un cuvânt, profetul era gata să transmită semnalul mai departe spre cei cărora le era adresat, res­pectiv, poporului lui Dumnezeu din Babilon. În acest context apare răspunsul Domnului pe care apostolul Pavel și ceilalți apostoli îl vor prelua în Noul Testament ca doctrină a neprihănirii prin credință.

În versetul 4 al aceluiași capitol 2 din cartea Habacuc, este răspunsul Domnului, care spune despre Babilon: „Iată, i s-a îngâmfat sufletul, nu este fără prihană în el.” Iar despre poporul Său adaugă: „Dar cel neprihănit va trăi prin credința lui.”

Oamenii lui Dumnezeu de astăzi trebuie să preia misiunea profetică a lui Habacuc și să transmită mai departe semnalul de dragoste a lui Dumnezeu pentru poporul Lui, care trebuie să iasă din Babilon și să intre în rândurile moștenitorilor Împărăției.

Care este nivelul meu de veghe spirituală pentru a fi calificat ca urmaș demn al profetului Habacuc?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Strajă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *