2 noiembrie – Socializare

În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc. Faptele apostolilor 2:1

Socializarea este un lucru normal și necesar atunci când membrii echipei sunt împreună în același loc. Interacțiunea fericită și relaxată a oamenilor cu idealuri și scopuri comune creează o atmosferă de calm, siguranță și împlinire. Prin această întărire a relațiilor interpersonale, randamentul grupului crește exponențial. Orice conducător care are cunoștințe despre inteligența emoțională va face tot posibilul să asigure ocazii de creștere a nivelului de interacțiune între cei pe care îi conduce.

Chiar dacă relațiile dintre oameni se pot dezvolta spontan, fără prea multă grijă și insistență din partea vreunui organizator, totuși acestea nu ar trebui lăsate la voia întâmplării. Când vine vorba despre relațiile interumane, orice lucru lăsat la voia întâmplării poate degenera sau poate fi la dispoziția cuiva rău intenționat. Trăim într-o lume în care binele trebuie sprijinit și promovat, iar răul, descurajat și ținut sub control. Grupurile sociale au dinamica și psihologia lor și lipsa de coordonare duce la eșec și ineficiență.

Biserica apostolilor, aflată deja sub influența și însuflețirea Duhului Sfânt, era într-o stare avansată de comuniune când S-a coborât Duhul Sfânt peste cei adunați împreună în ziua Cincizecimii. Experiența din camera de sus și-a făcut simțite efectele și rezultatele erau evidente. Fiecare participant oferea ce avea mai bun și mai frumos în viața lui, iar suma acestora nu putea decât să aducă binecuvântarea Cerului. Ca o ploaie peste pământul însetat a fost revărsarea făgăduinței Tatălui, care a condus biserica la un debut fără precedent.

Acum este așteptată o reeditare a acestei experiențe, pentru încheierea lucrării Evangheliei la fel cum a fost începutul ei.

Socializarea îmi solicită timpul și interesul. Sunt eu dispus să particip cu tot ce am mai bun și mai frumos la entuziasmul și bucuria celorlalți?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Sinergie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *