20 noiembrie – Magic

Plini de spaimă și de mirare ei au zis unii către alții: „Cine este Acesta de poruncește chiar și vânturilor și apei și-L ascultă?” Luca 8:25

În minunea liniștirii furtunii, ucenicii percepeau un element supranatural pe care nu îl puteau înțelege și explica și, ca oricare lucru pe care nu îl înțelegm, uimirea și teama lor i-au făcut să întrebe: Cine este Acesta care poruncește chiar și vânturilor și apei și ele îl ascultă?

Răspunsul era la îndemâna lor ca și întrebarea însăși: Acela care a creat toate lucrurile este Acela care le poate porunci, și ele Îl ascultă. Astfel se naște elementul magic.

Prin toate lucrările Sale supranaturale, Învățătorul oamenilor a urmărit câteva obiective specifice tuturor minunilor Sale. De fiecare dată El a împlinit o nevoie, a rezolvat o criză sau a adus vindecare și chiar viață unde acestea erau așa de necesare. El nu a încercat niciodată să satisfacă curiozitatea, chiar când aceasta venea de la guvernator, dar faptele puterii Sale divine au stârnit totdeauna o stare de admirație profundă și uimire. În mod explicit, rostul magicului din activitatea publică a Învățătorului oamenilor a fost determinarea încrederii, credinței și promovarea adorării. Pentru că din mirarea pe care o produce magicul se naște adorația de calitate, care nu este altceva decât uimirea pe care o determină felul cum face Dumnezeu lucrurile.

Doamne, când privesc lumea minunilor tale naturale sau intervenția Ta în viața celor din jur și în viața mea, rămân pătruns de un fior magic al măreției, bunătății și iubirii Tale. Transformă, Doamne, această uimire în adorația ce Ți se cuvine Ție întreagă, în veci de veci. Amin!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *