345 – Dădacă

Dimpotrivă, ne-am arătat blânzi în mijlocul vostru, ca o doică ce-și crește cu drag copiii. 1 Tesaloniceni 2:7

Ocupația de babysitter cere de la persoanele care se implică într-o asemenea responsabilitate câteva calități speciale. În primul rând o doică trebuie să iubească copii altora ca și când ar fi proprii ei copii, în ciuda faptului că nu o leagă de aceștia dragostea naturală maternă. În al doilea rând, dădaca preia parțial funcția de părinte cu responsabilitatea de a educa în mod adecvat pe copiii aflați în îngrijire. În al treilea rând ea trebuie să ofere un model de comportament de cea mai bună calitate, deoarece acest model se va transmite prin copiere asupra copiilor cu care se află în legătură.

Apostolul spune că el și echipa sa de misionari s-au purtat cu tesalonicenii plini de dragoste și bunătate asemenea unei doici care se apleacă plină de iubire asupra celor mici pentru a le asculta păsurile și a le împlini nevoile. Astfel el își arăta dragostea de frați și iubirea de oameni cu care era înzestrat și pe care dorea să o transmită noilor săi convertiți. Această trăsătură de caracter este una dintre cele mai importante calități cu care trebuie să fie înzestrat un conducător spiritual. Numai cine îi iubește pe oameni așa cum sunt poate avea speranța că îi poate conduce la o nouă calitate a vieții lor spirituale.

Din conținutul epistolelor către tesaloniceni reiese că Pavel este mulțumit de prosperitatea spirituală a bisericii și de perspectiva dezvoltării ei la maturitatea în Isus Hristos. Munca sa de formare și organizare a acestei biserici a dat roadele așteptate. Modelul de viață și idealurile apostolului s-au transmis asupra credincioșilor din Tesalonic, fapt ce îi aduce bucurie, împlinire și satisfacție.

Doamne, dă-mi și mie calitățile unei doici pentru a ști cum să port de grijă celor față de care am responsabilitatea îngrijirii materiale și spirituale. Amin!

Photo by cottonbro from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *