Un ajutor prezent

Unde este Dumnezeu atunci când doare?

Întrebarea este dureros de familiară. În fiecare moment în care suferim, ne ridicăm ochii plini de lacrimi spre cer și ne întrebăm la ce ajută toată această durere.

Oare națiunile în război vor ajunge la pace pentru că mor copiii de foame? Puțin probabil. Oare toate grozăviile zilnice de a trăi fără apă și fără îndestulare vor aduce mai multă dreptate pe planetă? Nu, pe nici o planetă pe care o cunoaștem. Oare nopțile nedormite și durerea usturătoare vor asigura o fericire viitoare? Nu există garanții.

Și oare știe Dumnezeu cât de mult suferim când trupul doare și speranțele se năruie? „Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe Diavolul. ” (Evrei 2:14).

Isus este răspunsul lui Dumnezeu la enigma durerii noastre. Cel care a făcut universul a coborât să meargă pe drumurile noastre, să mănânce mâncarea noastră, să simtă pierderea noastră și să plângă lacrimile noastre. El stă alături de noi; cu noi; de partea noastră. Harul este prezența lui Dumnezeu în singurătatea noastră.

„Cine are pe Fiul are viața” (1 Ioan 5:12). Înțelesul  va apărea totuși din tot acest pământ sfărâmat.

Așa că rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor la revista Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 19 noiembrie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *