343 – Campion

Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel ca să căpătați premiul. 1 Corinteni 9:24

Apostolul Pavel era familiarizat cu stadioanele și întrecerile olimpice ale vremii sale. El folosește elementele bine cunoscute pentru a transmite un mesaj coerent și motivator credincioșilor din Corint și urmașilor acestora de pretutindeni.

În cadrul întrecerilor sportive nu puteau fi decât câte un campion pentru fiecare disciplină în parte, dar în modelul descris de apostol, toți alergătorii aveau posibilitatea să devină campioni și să câștige o cunună care nu se poate vesteji. Pentru acest lucru apostolul face câteva precizări cu privire la comportamentul alergătorilor în perioada de pregătire și în timpul competiției.

Cu privire la pregătire, apostolul vorbește despre tot felul de înfrânări la care sportivii se supun pentru a-și asigura condiția fizică necesară câștigării cursei. Sunt avute în vedere două lucruri de bază: stilul de viață și seriozitatea antrenamentului. Dacă luăm în studiu potențialul campionilor putem descoperi că aceștia sunt oameni obișnuiți cu un program de excepție. Resursele fizice și psihice de care dispune fiecare potențial campion nu sunt neapărat de excepție. De excepție este programul de pregătire care extinde limitele umane până la valori aproape incredibile.

Despre condiția de bază a alergătorului pentru a ajunge campion, apostolul precizează că fiecare să alerge în așa fel încât să câștige. Acest lucru presupune concentrare și mobilizare personală fără nici un fel de moment de ezitare sau neatenție.

Pentru a rezolva în cele mai bune condiții atât pregătirea cât și competiția apostolul ne transmite propriul său secret: „Pot totul în Hristos care mă întărește!” (Filipeni 4:13).

Doamne, învață-mă să rămân în Tine și păstrează-mă consolidat în Tine atât pentru pregătire cât și pentru competiție și coroana mea de lauri îți va aparține. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *