306 – Țărm

Dimineața, Isus stătea pe țărm, dar ucenicii nu știau că este Isus. Ioan 21:4

În timp ce discipolii se aflau pe apă, Maestrul era pe țărm. Apostolii erau într-un mediu mișcător și nesigur, în timp ce Domnul stătea în siguranță deplină și pregătit să-i întâmpine. Acolo pe mal, El îi aștepta pe ucenici cu masa aproape gata pusă. Mai lipseau câteva detalii, peștii pe care aveau să-i prindă în clipele următoare, la indicația Lui ultra profesională.

Raportul acesta dintre uscat și mare pare să fie o constantă. Pe țărmul stabil al universului Domnul nostru ne așteaptă învăluit în semiîntunericul nu atât al depărtării spațiale cât a distanței sufletești. Toate lucrurile sunt gata din punctul de vedere al lui Dumnezeu, dar mai lipsește ceva care trebuie făcut întocmai și exact după porunca Lui. În instrucțiunile Sale este și puterea de execuție, la pachet.

Este vorba despre unde trebuie și cum se mânuiește eficient năvodul. Este vorba despre ultima aruncare fertilă după o noapte de oboseală, eșec și neîmplinire. În partea dreaptă a corabiei este lovitura norocoasă. Experiența și expertiza noastră sunt insuficiente fără coordonarea de pe țărm. Acolo este comandamentul operațiunilor de pe mare. Noi ne aflăm printre valuri, El Se află pe chei. Succesul este în mâna Lui, dar operațiunea trebuie făcută aici printre riscuri și amenințări. Prânzul de pe țărm este gata pregătit, mai lipsește doar ofranda noastră, la porunca Lui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *