Vreți o viață mai bună – o viață cu claritate și scop, plină de putere și bunătate?

O căutăm pe rafturile de autoperfecționare ale fiecărei librării pe cale să se închidă sau sperăm să găsim un nou entuziasm în cărțile ce le citim pe net. O mie de autori ne vând vise de autoperfecționare bine armonizate, clădite pe cumpărarea de echipamente pentru exerciții, participarea la seminarii costisitoare, găsirea încrederii la locul de muncă și obținerea a ceea ce ne dorim în căsătorie.

Toți susțin un raționament greșit, dar des întâlnit – că avem în noi o putere neexploatată, puterea de a ne reinventa; energie și perseverență care nu mai au ieșit la iveală până acum; și reguli de comportare care durează de obicei cât dietele în care consumi doar apă.

Există o singură putere care schimbă din interior. Și este o forță din afara noastră – harul lui Hristos care spune că El vine să locuiască în noi. Apostolul Pavel a exprimat bine acest lucru: „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (Gal 2:20). Pavel le-a scris credincioșilor: ”Și-L rog ca, potrivit cu bogăția slavei Sale, să vă facă să vă întăriți în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință; ” (Efeseni 3:16-17).

Harul ne dă putere să ne schimbăm și să creștem: acum suntem conectați la Cel care ne-a făcut; ne iubește; are grijă de noi; ne ajută.

Viața mai bună vă așteaptă. Așa că nu mai așteptați.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 18 iunie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *