193 – Echipă

Barnaba și Saul, trimiși de Duhul Sfânt s-au coborât la Seleucia  și de acolo au plecat cu corabia la Cipru. Faptele 13:4

Iată un model ideal de echipă eficientă, un adevărat comando al Evangheliei. Am împrumutat termenul din domeniul militar, pentru că acesta ilustrează cel mai bine cum funcționează o echipă de mare randament. Un comando este atât de bine pregătit și echipat încât reușește să îndeplinească cele mai grele și riscante misiuni de luptă. Cel mai important secret al unei asemenea grupe de acțiune este modul în care sunt acoperite funcțiile de bază, sau rolurile și cum reușesc să comunice între ei membrii.

Barnaba, Saul și Duhul Sfânt constituie un comando supereficient împotriva împărăției întunericului. Barnaba creează mediul în care fiecare participant poate da ce are mai bun. Saul se simte în largul lui să conceapă cele mai curajoase acțiuni și găsește cele mai ingenioase și productive soluții. Cuplul de misionari ar eșua repede fără Cel de-al treilea Membru. Duhul Sfânt asigură conducerea superioară. El dispune de TOATE informațiile de care depinde succesul echipei. El poate influența nu numai performanțele grupului de acțiune ci și condițiile generale și chiar și atitudinile și orientarea adversarilor. El lucrează de ambele părți ale frontului. Nu este de mirare că în scurt timp Evanghelia a ajuns până la marginea lumii cunoscute.

Această echipă se poate forma și astăzi. Oameni dispuși și disponibili, gata să fie modelați de Mentorul Divin sunt apoi mobilizați în cea mai frumoasă misiune a adevărului și bucuriei mântuirii. De ce nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *