044 – Achiziție

Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are și îl cumpără. Matei 13:46

Unul dintre modele pe care le folosește Învățătorul pentru a ne ajuta să înțelegem economia mântuirii este sistemul de funcționare al tranzacțiilor comerciale. Pilda talanților ne învață că Dumnezeu ne face în stare să aducem profit pentru Împărăție și că acest lucru este lăudabil și determinant în vederea salvării. În acest context, lipsa interesului și a iscusinței în afaceri sunt condamnabile, iar lenea și indolența se dovedesc a fi păcate grave aducătoare de moarte.  Parabola comorii ascunse și pilda mărgăritarului de mare preț amplifică semnificația acestei comparații.

Dumnezeu dorește ca noi să facem afaceri rentabile și să achiziționăm numai lucruri care dezvoltă capitalul pus la dispoziție de El. În această ecuație, factorul uman constituie o variabilă care ne privește în mod serios și personal. Ce oferim și ce primim în schimb? Aceasta este întrebarea.

O achiziție de valoare, de mare valoare, este determinată în primul rând, de propriul nostru sistem de valori și de lista noastră de valori. Dacă lucrurile veșnice nu constituie valorile noastre de bază, este puțin probabil că vom fi dispuși sau interesați de un schimb în care să sacrificăm ceva trecător pe ceva care are durabilitate veșnică.

Îmi aduc aminte când mi-am cumpărat prima Biblie. Aveam salariul lunar de 750 de lei iar Biblia m-a costat 450 de lei. Trăiam într-o familie săracă, dar ideea de a avea Biblia mea era suficient de mare pentru a considera achiziția aceasta ca fiind rentabilă. Era o Biblie ¾, cu clape, legată în piele, adusă în țară cu multe riscuri, ceea ce se oglindea foarte bine în preț. Această Biblie m-a însoțit în multe peripeții din tinerețe, chiar și în armată, într-o vreme în care Cuvântul era rar și foamea după El era mare. Chiar dacă și astăzi un asemenea preț poate fi considerat foarte mare, valoarea de întrebuințare este infinit mai mare.

Mărgăritarul de mare preț nu se aplică numai la lucrurile de importanță veșnică ci și la Persoanele de valoare veșnică. Cartea lui Alejandro Bullon, Isus este totul, prietene, te poate convinge foarte ușor despre acest lucru. Când începi să descoperi frumusețea și bogăția unei relații de calitate cu Învățătorul, începi să-ți dai seama de ce au fost dispuși martirii să-și dea viața pentru convingeri. În spatele credinței lor era Mărgăritarul de mare preț. Acesta este accesibil și astăzi pentru cei interesați de o achiziție cu adevărat de valoare.

Doamne, Tu ești achiziția mea cea mai de preț, Mărgăritarul meu rentabil. Vreau să Te am și să Te păstrez pentru totdeauna. Amin!

Versiunea audio:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *