034 – Acasă

Da, suntem plini de încredere și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul. 2 Corinteni 5:8

„Acasă” este un cuvânt foarte prețios pentru sufletul nostru. Sigur că există și situații în care acest cuvânt are conotații pline de teamă și tristețe, dar n-ar trebui să fie așa. Acasă ar trebui să fie cel mai liniștit, plăcut și binecuvântat loc pe care îl știm.

Apostolul Pavel folosește acest cuvânt, în textul ales pentru astăzi, cu o semnificație specială. El se referă la casa noastră veșnică pe care o numește „acasă”. El înțelege mai bine de cât noi ce înseamnă acest „acasă”. A fost acolo, nici el nu știe cum a ajuns, sau dacă a fost cu adevărat, sau doar mintea lui a fost luminată de Duhul Prorociei să înțeleagă frumusețea și confortul veșniciei.

Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la mintea omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile de acasă ale celor răscumpărați de Domnul. Elena White a fost și ea pe acolo. Ar fi vrut să nu se mai întoarcă în această lume, dar nu s-a putut. Ea a trebuit să vină înapoi pentru a ajuta un popor să se pregătească și să fie gata să se întoarcă acasă, atunci când Se va arăta Cel Neprihănit pe norii cerului. Apostolul se referă la un acasă ca la o țară Beula, fără despărțiri triste și fără amintiri dureroase.

Acest acasă veșnic trebuie construit de pe acum. Apostolul ne încurajează să ne gândim la lucrurile de sus, dar mai ales la Cei din locurile înalte și din sfințenie. Locuitorii cerului așteaptă corăbii pământene să sosească din marea tragedie omenească. Numai că navigatorii își pierd uneori busola, sextantul sau ancora, iar alteori plutesc în derivă cu timona abandonată și cârma nesupravegheată.

Dorul de acest acasă trebuie hrănit și cultivat. Avem nevoie să visăm din când în când că am și ajuns acolo. Dar noi nu ne putem alege visurile și atunci putem alege visele. Aceasta este o simplă diferență de nuanță lingvistică. Dacă nu visăm că am ajuns acasă, putem folosi imaginația pentru a suplini lipsa visurilor. Astfel ne formăm viziunea care ne va arăta drumul spre casă. Bucuria ajungerii va întrece orice imaginație, vom rămâne fără cuvinte.

Doamne, și eu vreau să ajung acasă la Tine. Numai Tu mă poți conduce acolo. Ia-mă de mână. Amin!

Versiunea audio:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *