Ziua 95 – Mă voi duce… la prietenii mei

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viața pentru prietenii săi. Ioan 15:13

” Fiecare membru al bisericii ar trebui să considere ca fiind o datorie deosebită a lui aceea de a lucra pentru cei care trăiesc în vecinătatea lui. Cercetați cum puteți ajuta mai bine pe cei care nu se interesează de cele religioase. Când stați de vorbă cu prietenii și vecinii voștri, arătați interes față de buna lor stare spirituală și materială. Prezentați-L pe Hristos ca pe Mântuitorul care iartă păcatele. Invitați-i pe vecini în familia voastră și citiți împreună cu ei din valoroasa Biblie și din cărțile care tâlcuiesc adevărurile ei. Lucrul acesta, însoțit de cântări simple și de rugăciuni arzătoare, le va mișca inima. Membrii comunității să se deprindă să facă această lucrare. Lucrul acesta este tot atât de esențial ca și acela de a salva sufletele întunecate din țările străine. În timp ce unii simt povară pentru sufletele celor din locuri depărtate, cei mulți, care sunt acasă, să simtă povara pentru sufletele prețioase din jurul lor și să lucreze sârguincios pentru salvarea lor. ” – Mărturii, vol. 6, p. 276

De meditat

 • Isus ne consideră, pe tine și pe mine, prietenii Lui. Ce gând minunat! El a fost dispus să-Și dea viața pentru mântuirea noastră și a făcut  acest lucru, chiar dacă acceptarea de către noi a darului Său nu era garantată.
 • Ai prieteni care încă nu-L cunosc pe Isus? Sau poate că ți-a fost frică să vorbești despre Hristos de frica de a nu pierde prietenia lor?
 • Dacă Isus a fost dispus să-Și dea viața, da, tot ceea ce este El, pentru mântuirea prietenilor Săi, nu ar trebui să facem tot ce putem pentru a-i încuraja pe prietenii noștri pe drumul către o umblare credincioasă cu Isus?
 • Întreabă pe Dumnezeu în rugăciune cum să te implici cel mai bine în evanghelizare față de prietenii tăi. Cere-I să-ți ofere oportunități de a vorbi despre credința ta, despre iubirea lui Isus și cum pot experimenta și harul mântuitor al lui Dumnezeu!

Motive de laudă

 • Anonim: Pandemia Coronavirus ne-a deschis ochii cu privire la apropierea revenirii lui Isus. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune. Ne rugăm mult mai mult acum ca familie. Într-o zi din mai am avut un accident groaznic care ar fi trebuit să ducă la răni grave, dar slavă lui Dumnezeu, am plecat cu toții fără zgârieturi! În ziua aceea ne rugasem de două ori în călătoria noastră. Dumnezeu este credincios!
 • Rut A.: M-am rugat ca Dumnezeu să-mi ofere ocazia să dau mărturie vecinului meu și El mi-a deschis o ușă pentru a-L împărtăși pe Hristos. Este bolnav și a început să creadă în Dumnezeu!
 • Biroul Diviziunii Pacificului de Sud: Două rugăciuni specifice pentru pacienții cu COVID-19 au primit răspuns pozitiv. Ambii bărbați erau într-o stare extrem de critică și doar o minune putea să-i salveze. Amândoi sunt recuperați!
 • Alicia S.: Mulțumesc lui Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune, deoarece în acest timp mi-a descoperit toate păcatele nemărturisite, unul fiind egoismul, concentrându-mă doar pe propriile mele probleme. Rugându-mă în fiecare zi pentru alții dezvoltă în mine o inimă mai grijulie și mai iubitoare.
 • Lo R.: M-am rugat cu seriozitate pentru ca să pot vorbi cuiva despre Isus. M-am rugat ca cineva să mă întrebe cu sinceritate. Astăzi am vizitat o firmă și o doamnă m-a întrebat dacă am pliante pentru a le împărți. I-am spus că am tone. I-am dat Calea către Hristos, am obținut numărul ei și sper la mai mult. Este prima dată pentru mine când am încredere în Dumnezeu în felul acesta.
Motive de rugăciune  – Luni, 29 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru prietenii voștri necredincioși. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru a împărtăși Evanghelia cu ei la momentul potrivit.
 • Rugați-vă pentru cei cu provocări privind sănătatea mintală, care se simt izolați, anxioși și neputincioși.
 • Rugați-vă pentru o biserică din Toronto, Canada, organizată în special pentru persoanele cu deficiențe de vedere, care oferă un loc confortabil pentru închinare și pentru a construi prietenii. Vă rugăm să vă rugați ca această lucrare să crească și să fie repetată în multe locuri.
 • Rugați-vă pentru toți pastorii și liderii bisericii locale, precum și pentru administratorii și lucrătorii conferinței, uniunii, diviziunii și Conferinței Generale. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea înțelepciune ca să slujească cel mai bine în câmpurile lor.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Nu ne naștem cu prieteni și deaceea trebuie să ni-i facem. Nu putem fi prieteni cu toată lumea, dar măcar vre-o 6 prieteni cel puțin, tot trebuie să ne facem. Un prieten este cineva care poate aprecia ajutorul pe care i-l ofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *