005 – Abilitate

Cine nu ar dori să fie priceput? Cui nu i-ar plăcea să fie meșter desăvârșit și să poată face lucruri pe care nimeni nu a mai încercat vreodată să le facă? Ne dorim cu toții să fim experți în câte ceva. Acesta nu este un lucru rău, în fond și la urma urmei.

Întrebarea de studiu este: Pentru cine faci un lucru frumos, deosebit, excepțional? Iată mai jos un posibil răspuns:

De ce faceți supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos față de Mine! – Matei 26:10

Dacă abilitatea este capacitatea de a face în mod foarte performant un lucru, atunci turnarea mirului de nard pe capul și picioarele lui Isus este un act de performanță extremă, este o probă de abilitate profundă și cu sens.

În primul rând aici este vorba despre viziune. Maria are un nivel de pătrundere spirituală și discernământ care întrece cu mult pe Iuda Iscarioteanul, considerat unul dintre cei mai abili ucenici. Viziunea Mariei o ajută să folosească ocazia de aur, chiar dacă pentru realizarea proiectului ei trebuie să dea dovadă de un pic mai multă îndrăzneală decât de obicei. Maria cea retrasă și introvertită, acum s-a dovedit a fi o femeie de mare curaj și tenacitate.

În al doilea rând Maria își folosește investiția în cel mai inspirat mod cu putință. Ea știe să plaseze valorile materiale pentru a le imprima cea mai mare valoare spirituală. Profitul obținut nu se poate compara cu al celui mai iscusit și abil broker de atunci și de atunci până la noi. Risipa ei aparentă rămâne pentru eternitate un act de fervoare spirituală, o Evanghelie în stare pură. „Oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune și ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei”. Dumnezeu a spus acest lucru, deci merită să fie luat în considerație.

În al treilea rând, Maria face un lucru frumos pentru Domnul. Cel mai înalt motiv pentru care poate face cineva un lucru deosebit este de dragul lui Hristos. Așa a înțeles Maria să-și arate dragostea, mulțumirea și recunoștința.

Abilitate a abilităților, să faci ceva cu valoare morală supremă, să faci ceva frumos pentru Dumnezeu. Aceasta poate fi și șansa ta. Deschide ochii și caută, folosește și bucură-te de ocaziile de aur din viața ta. Asta da, abilitate! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *