Ziua 66 – Privilegiul persecuției

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!– Matei 5:10

”Isus nu prezintă urmașilor Săi speranța de a ajunge la slavă și bogății pământești și de a avea parte de o viață ferită de încercări, ci El le prezintă privilegiul de a umbla împreună cu Învățătorul lor pe calea tăgăduirii de sine și a ocării, din pricină că lumea nu-i cunoaște.”– Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 28

Întrebări de meditat

 • Când iubirea neegoistă, neprihănirea, sfințenia și adevărul sunt date pe față de creștinii credincioși, Satana va stârni rezistență și ură printre cei care aleg să ignore vocea Duhului Sfânt.
 • Putem avea siguranța că în orice persecuție cu care ne-am confrunta, Isus va fi cu noi și se va slăvi pe Sine prin experiența noastră provocatoare.
 • Ai experimentat persecuție din cauza credincioșiei tale față de Isus? De ce, sau de ce nu?
 • Vei alege astăzi să arunci orice dorință de a face plăcere lumii și să te concentrezi cu rugăciune pe a descoperi altora slava lui Dumnezeu, chiar dacă aceasta ar putea duce la persecuție?

Motive de laudă

 • Multe biserici devin creative în desfășurarea serviciilor divine din Sabat în timp ce păstrează distanța fizică.
 • Pandemia a adus în prim-planul membrilor din întreaga lume importanța soliei sănătății. Crește interesul pentru lucrarea de sănătate preventivă, NEWSTART etc. Acum este un timp minunat pentru a conduce oamenii către o înțelegere cuprinzătoare a legilor lui Dumnezeu privind sănătatea.
Motive de rugăciune –Duminică, 31 mai 2020
 • Rugați-vă pentru slujirea celei mai vechi biserici adventiste din Norvegia, care a adăugat de curând un centru de influență pentru a oferi pentru imigranți cursuri gratuite de limba norvegiană, o școală de gătit, un restaurant și multe altele.
 • Rugați-vă pentru slujirea celor două noi centre mobile de sănătate din Chiapas, Mexic. Rugați-vă pentru pacienții pe care îi transportă și pentru echipele medicale din weekend pe care le sprijină, făcând posibile controale medicale gratuite, intervenții chirurgicale minore, proceduri stomatologice, controale cu ultrasunete, examene oftalmologice și multe altele.
 • Rugați-vă pentru ca o renaștere a adevăratei evlavii și un interes reînnoit pentru evanghelizare să aibă loc în fiecare membru și biserică din întreaga lume.
 • Rugați-vă pentru biserica din Burundi. Trece prin diferite lupte și probleme în această perioadă. Doar intervenția lui Dumnezeu poate aduce pace.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Frumusețea umilinței
 • Melody Mason – Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Suferința pentru Hristos aduce mai multă binecuvântare decât cele mai mari avantaje pe care le-ar aduce credința. Calitățile de caracter pe care le dezvoltă încercarea sunt de mare valoare pentru finalizarea Marii Lupte și vor fi foarte onorate în veșnicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *