Călăuza și Pilotul tău, 4 aprilie

Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta. Psalm 32:8

Adesea, viața creștinului este plină de pericole, iar datoria i se pare greu de îndeplinit. El își imaginează o ruină iminentă în față, și sclavie și moarte înapoi. Totuși vocea lui Dumnezeu îi spune cu claritate: „Mergi înainte”… Credința privește dincolo de dificultăți și se bazează pe ceea ce nu se vede, chiar pe Cel ce este Atotputernic, prin urmare ea nu poate fi înfrântă. Credința se prinde de mâna lui Hristos în fiecare situație de criză.

Orice corabie care navighează pe marea vieții trebuie să aibă la cârmă pe Conducătorul divin; însă, când se stârnesc furtuni, când amenință vânturile, multe persoane Îl aruncă pe Pilotul navei lor peste bord și își încredințează corabia în mâinile omului mărginit sau încearcă să preia cârma ei înșiși. Atunci, urmează în general dezastrul și naufragiul, iar Pilotul este învinuit pentru că i-a condus în ape atât de primejdioase. Nu vă încredințați în mâna oamenilor, ci spuneți mai degrabă: „Domnul este ajutorul meu; voi căuta sfatul Lui; voi fi un împlinitor al voinței Sale.” … Ne este la fel de imposibil să dobândim pricepere de la oameni fără iluminare divină așa cum le-a fost imposibil dumnezeilor Egiptului să-i elibereze pe aceia care și-au pus încrederea în ei… Nu vă încredeți în oameni. Acționați numai sub călăuzire divină.

Voi ați fost chemați de Hristos. Ați fost răscumpărați cu sângele prețios al Mielului. Rugați-L pe Dumnezeu ca acest sânge să fie eficient și în dreptul vostru. Spuneți-I: „Sunt al Tău prin creațiune; sunt al Tău prin răscumpărare. Respect autoritatea omenească și sfatul fraților mei, însă nu pot depinde cu totul de aceștia. Te vreau pe Tine, o, Doamne, ca să mă înveți. Eu am făcut legământ cu Tine și doresc să adopt standardul divin în privința caracterului și să Te fac sfătuitorul și călăuza mea — astfel ca Tu să iei parte la toate planurile pe care le fac cu privire la viața mea; de aceea, învață-mă.” Fie ca slava Domnului să fie cel dintâi lucru pe care să îl luăm în considerare… Fiecare act al vieții noastre să fie sfințit printr-o străduință sfântă de a face voia Domnului, pentru ca influența voastră să nu îi conducă pe alții pe cărări greșite.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *