Lecții de rugăciune de la Caleb, băiatul de 4 ani

De Melody Mason

Cu puțin timp în urmă, un prieten din Washington mi-a împărtășit o întâmplare legată de fiul său, Caleb, în vârstă de 4 ani, întâmplare care are o profundă lecție spirituală pentru noi toți.

Așa cum se întâmplă de obicei cu copiii în vârstă de 4 ani, micul Caleb  a încurcat-o pentru că nu a fost ascultător și ca rezultat a fost pedepsit.

A doua zi, din senin, îl întreabă pe tatăl său:”Tăticule, am să fiu și azi neascultător?”

Tatăl i-a răspuns cu un zâmbet: ”Nu știu, amice. Depinde de tine. Eu sper că nu.”

Cu determinarea specifică vârstei, Caleb a răspuns hotărât: ”Nu vreau să fiu neascultător.”

Nu după mult timp a venit ora de culcare, așa că tatăl său i-a cerut să pună deoparte jucăriile. Îndată Caleb a răspuns cu glas plângăcios: ”Dar nu vreau.”

Tatăl său i-a amintit despre ce spusese mai devreme, ca nu voia să fie neascultător. Fără să clipească, micul Caleb a întrebat: ”Tăticule, putem să ne rugăm?”

”Sigur că ne putem ruga,” a răspuns tatăl.

Așa încât, tată și fiu au îngenuncheat chiar acolo și fără să mai aștepte, Caleb a cerut lui Isus o nouă inimă care să-l ajute să asculte. Apoi s-a sculat și imediat și-a pus jucăriile la loc fără să se plângă și a mers la culcare.

Imaginați-vă cât de mult s-ar îmbunătăți viețile noastre dacă, de fiecare dată când întâmpinăm ispita de a compromite credința noastră, sau  de a nu asculta, ne-am ruga: ”Tată bun, dă-mi, Te rog, o inimă nouă  și ajută-mă să Te ascult.” E o rugăciune simplă, copilărească, dar e tot ce ni se cere. Dacă ne rugăm cu sinceritate ca și Caleb, Dumnezeu va răspunde. El ne va da puterea de a face ceea ce este bine.

Matei 18:3, 4 ne spune: ”Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor.”

Să învățăm și noi din exemplul lui Caleb!

Melody Mason este coordonator al programului Uniți în Rugăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *