Făgăduințele lui Dumnezeu ne vorbesc

În fiecare zi mulțumim lui Dumnezeu pentru rugăciuni ascultate: pentru viață, pentru sănătate, pentru siguranță. Suntem deosebit de recunoscători lui Dumnezeu pentru protecția Sa în timpul multelor călătorii misionare pe care le facem în fiecare an, ca parte a responsabilităților din biserică. E ușor să iei ca sigur faptul că atunci când urcăm în avion, vom ateriza la timp la locul potrivit. De aceea, noi mulțumim în mod deosebit lui Dumnezeu de fiecare dată când avionul nostru ajunge în siguranță.

Ellen White spune că: ”Rugăciunea este deschiderea inimii noastre lui Dumnezeu, ca unui prieten… Rugăciunea nu coboară pe Dumnezeu la noi, ci ne înalță pe noi la El. (Calea către Hristos, p.93)

Vedem cum făgăduințele lui Dumnezeu din Biblie ne vorbesc, chiar înainte de a-I vorbi. E ca și cum Dumnezeu anticipează rugăciunile noastre și are răspunsul pregătit înainte de a-I cere.

Iată câteva din făgăduințele noastre favorite:

Ultima parte din Matei 28:20 spune: ” … Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului.” Pe scurt, Dumnezeu promite să nu ne părăsească niciodată. Ce asigurare uimitoare într-o lume care este adesea umplută cu relații tranzitorii și de unică folosință. Nu vom fi niciodată singuri.

În Ioan 14:27 Dumnezeu ne spune: ”Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” Aceasta este o veste incredibil de bună într-o lume plină de teamă de orice fel. Cuvântul pace în Biblia ebraică este Shalom, care înseamnă armonie, bunăstare și prosperitate. Noțiunea sugerează mult mai mult decât simpla absență a agresiunii; indică unitate are un caracter atotcuprinzător. În Noul Testament, termenul pace este Eirene, care nu este doar absența antagonismului, tulburării și a haosului, ci este și realitatea de a fi în siguranță. Suntem totdeauna în siguranță cu Domnul Hristos!

Ultima, dar nu și cea mai puțin însemnată, făgăduința din Filipeni 4:19 ne asigură: ” Şi Dumnezeul meu să îngrijească [în engleză: va îngriji] de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos.” Ce făgăduință puternică în lumea noastră imprevizibilă și volatilă! Dacă avem nevoie de prietenie, siguranță, transport, mâncare, căldură sau relații de căsătorie grozave, Dumnezeu a promis să asigure.

Da, făgăduințele lui Dumnezeu ne vorbesc zi de zi! Rugăciunea noastră pentru fiecare dintre voi în această săptămână este ca să vedem credința voastră crescând mai puternic pe măsură ce aveți încredere zi de zi că Dumnezeu Se va ține de Cuvânt. Amintește-ți, promisiunile Lui sunt acolo pentru tine!

De Willie & Elaine Oliver, directori Departament Familie la Conferința Generală

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *