Unde este Dumnezeu când trec prin încercări?

Cred că una dintre cele mai mari provocări pe care le avem în ceea ce privește rugăciunea este întrebarea: ”Unde este Dumnezeu când trec prin încercări?”

Atât de multe femei îmi spun că se roagă și se roagă, dar nu simt prezența lui Dumnezeu în încercările lor. Nu-L văd la lucru în situația lor, sau nu simt că El le-a auzit rugăciunile. Ca mulți alții și eu am simțit de prea multe ori același lucru în umblarea mea creștin. Apoi, într-o zi, cu ceva timp în urmă citeam Marcu 4:35-42. Este o istorisire cunoscută despre Isus care doarme în corabie în timpul furtunii, apoi se trezește și liniștește vântul și valurile.

Am citit istorisirea de multe, multe ori, dar de data aceasta m-a frapat un lucru. Isus era în corabie – tăcut, dar nu absent. Ce revelație! De câte ori L-am întrebat pe Dumnezeu în rugăciune: ”Chiar Îți pasă de mine?” ”De ce nu aud nimic din partea Ta?” ”Cât va mai ține, Doamne, această încercare?” ”Chiar ești aproape?” Și multe alte întrebări. Dar acest amănunt,  în această povestire atât de cunoscută a răspuns la multe din aceste întrebări.

Da, Dumnezeu era cu mine în furtună. Chiar dacă eu nu-L puteam simți, sau vedea, sau auzi, El încă era acolo. Desigur prezența Sa în furtuna mea se bazează pe o acțiune pe care trebuie să o fac eu. Istoria ne spune că Isus le-a spus: ”..Să trecem în partea cealaltă” (Marcu 4:35). Răspunsul ucenicilor a fost: ”… L-au luat în corabia în care se afla şi aşa cum era…” (v. 36).

Vedeți, Isus ne invită în călătorie, dar noi trebuie să-L luăm cu noi. Și asta face diferența atunci când ne rugăm.

Trebuie să-L avem pe Isus în ”barca” noastră. Când ne rugăm trebuie să credem că el aude și, chiar dacă nu-L simțim, tot trebuie să credem că El încă este cu noi. Tăcerea lui Dumnezeu nu înseamnă că El este absent din viața noastră. O, ce mult mi-aș fi dorit să fi învățat această lecție cu ani în urmă!

Atunci când ne rugăm prin furtunile vieții, trebuie să ne asigurăm nu doar că am acceptat invitația lui Isus de a fi cu noi prin furtunile vieții, ci trebuie să nu amintim și să-L luăm cu noi în fiecare zi, invitându-L prin rugăciune în viața și inima noastră.

Este Hristos în barca ta?

Heather-Dawn Small, directorul departamentului Misiunea Femeii, Conferința Generală a AZȘ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *