Răspunsul la rugăciune este o revelație a iubirii lui Dumnezeu

Recent am avut două experiențe care au fost răspunsuri directe la rugăciune. Nu există o altă explicație logică. Unii le-ar putea numi simple coincidențe sau întâmplări. Dar pentru mine ele au dezvăluit mâna directă a lui Dumnezeu în viața mea.

Prima experiență a avut loc la Dublin, Irlanda.

Istoric, Irlanda a fost un loc foarte dificil pentru creșterea bisericii adventiste de ziua a șaptea. În ultimii cincizeci de ani au fost botezați aproximativ patruzeci și cinci de oameni. Cu toate acestea, în ultimii 15 ani, biserica adventistă a crescut în mod remarcabil datorită afluxului de grupuri etnice de diferite naționalități.

Într-un Sabat, în timp ce mergeam spre biserică, m-am rugat lui Dumnezeu în mod specific, cerându-I să mă pună în mod providențial în contact cu irlandezi cu inimi sincere care erau interesați de solia lui Isus pentru zilele din urmă. Nu știam că în mai puțin de o oră rugăciunea mea va primi răspunsul.

În timpul Școlii de Sabat, pregătindu-mă să predau grupei de vizitatori, două femei irlandeze au intrat în biserică. Le-am invitat la grupa mea și am descoperit mai târziu că ele erau în căutarea bisericii adevărate. Ele știau câte ceva despre biserica adventistă și voiau să afle mai mult. Ca răspuns la rugăciune, Dumnezeu le-a condus în mod miraculos, în acel Sabat exact la biserica la care predam la Școala de Sabat și predicam. În cele din urmă ele au participat la întâlnirile de evanghelizare, au continuat să frecventeze biserica, au studiat Biblia cu pastorul și acum au fost botezate. Pentru mine acest lucru a fost un răspuns direct la rugăciune.

Cea de a doua experiență este destul de diferită.

Împreună cu soția mea și cu o adunare mică din Warrenton, Virginia, construim un nou locaș de închinare, o școală de evanghelizare și un centru comunitar de sănătate în Haymarket, Virginia. Costul total al acestui centru este de peste patru milioane de dolari. În luna august părea că strângerea de fonduri se cam oprise. Prea puține lucruri se mai întâmplau și eram tulburat. În fiecare lună facturile de la firma cu care încheiasem contractul veneau la data stabilită. Pe când participam la convenția ASI  din Spokane, m-am rugat ca Dumnezeu să-mi dea vreo indicație  că va avea grijă de finalizarea acestui proiect. Eu personal, avem nevoie de asigurarea binecuvântării continue. Ca rezultat am decis să petrec un timp singur rugându-mă în timp ce mă plimbam de-a lungul râului. Pe când mă rugam, am cerut lui Dumnezeu în mod specific să mă conducă la cineva care m-ar putea ajuta din punct de vedere financiar.

În decurs de o oră, am întâlnit în mod providențial un  om pe care nu-l mai întâlnisem până atunci și care a ajutat în mod semnificativ proiectul nostru. Simplă coincidență? Cu siguranță nu cred acest lucru. Sunt convins că în ambele cazuri Dumnezeu a fost la lucru.

Răspunde Dumnezeu totdeauna atât de dramatic la rugăciunile mele? Nu, dar El face destul pentru a-mi da asigurarea prezenței Sale și certitudinea că mă iubește.

Răspunsul la rugăciune înseamnă mult mai mult decât faptul că Dumnezeu răspunde nevoilor noastre specifice. Este revelația iubirii Sale pentru noi. Înseamnă că El ne lasă să înțelegem în moduri specifice că El nu ne-a uitat în bucuriile și necazurile vieții și acest lucru este suficient pentru mine.

Mark Finley, evanghelist mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *