O rugăciune la care am primit răspuns cu o punctualitate nemțească

De Raluca Ril

Crezând că Dumnezeu ne-a chemat  să lucrăm  ca misionari  medicali,  am început să mă  rog împreună  cu soțul meu  acum mai bine de un an, ca El să deschidă uși pentru noi ca să putem începe un centru de stil de viață sănătos în comunitatea noastră din sudul Germaniei.

Părea o cerere imposibilă deoarece aveam fonduri  limitate. Dar  Dumnezeu spune că lucrurile care sunt  imposibile la oameni  la El sunt cu putință (Marcu 10:27). Așa încât  am continuat să ne rugăm cu credință.

În această primăvară, în mod miraculos, Dumnezeu ne-a dăruit  fonduri pentru a urma cursurile de  formare misionară medicală  de care aveam nevoie. Cu toate acestea, după ce ne-am rugat mai mult de un an, tot nu vedeam nici o ușă deschizându-se ca să avem o proprietate pe care să clădim un astfel de centru.

În cele din urmă  am ajuns la un punct  de răscruce în această toamnă. Fără nici o  sursă în față  pentru a începe o lucrare în sudul Germaniei, am decis că poate ar fi bine să ne mutăm în est  și să lucrăm cu un prieten care a început deja un astfel de centru acolo. Prietenul nostru a fost de acord, dar ne-a spus să nu venim  înainte de sfârșitul lunii  octombrie. Eram dezamăgiți de atâtea amânări, dar am încercat să fim răbdători, crezând  că Dumnezeu știa cel mai bine.

Cu doar câteva zile înainte de plănuita mutare, Dumnezeu ne-a surprins complet.

Era cu un Sabat înainte de ultimul Sabat dinaintea mutării  noastre din sudul Germaniei. Soțul meu, Roman, fusese invitat să vorbească  în două  biserici. Sincer, nu prea  voise să accepte niciuna  din invitațiile de a vorbi, dar Dumnezeu i-a impresionat  inima să  spună da. Și așa a făcut.

La sfârșitul programului dintr-unul din Sabate, împreună cu soțul meu am vorbit  timp de 30 minute cu un prieten care  s-a întâmplat să fie în vizită la biserica aceea. Acest prieten ne-a oferit brusc o proprietate, un loc drăguț la țară, pentru a începe un centru de stil de viață sănătos, aici în sudul Germaniei.

Eram în șoc. Proprietatea îndeplinea toate cerințele despre care studiasem în Spiritul Profetic: clădiri existau deja pe proprietate, avea o sursă bună de apă, o așezare frumoasă la țară și nu avea vecini în apropiere – o caracteristică greu de găsit în Germania.

Prietenul nostru planificase să folosească proprietatea pentru un alt scop, dar ne-a spus că s-a simțit impresionat să-l dedice lucrării noastre.

Poate părea că răspunsul lui Dumnezeu a venit în ultimul minut. Dar știm că Dumnezeu a fost perfect punctual. Ieremia 32:27 ne spune: ”Iată, Eu sunt Domnul Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva de mirat din partea Mea?” Nu, nimic nu este de mirat din partea lui Dumnezeu!

Să îndrăznim deci să cerem imposibilul pentru că Dumnezeu găsește plăcere să facă imposibilul pentru copiii Săi. Știm acest lucru pentru că tocmai am primit de la El un dar ce părea imposibil.

Raluca Ril și soțul ei Roman sunt autorii materialelor celor Zece Zile de Rugăciune din 2015-2016. Ei sunt misionari medicali în sudul Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *