Înainte ca să Mă cheme

Te-ai întrebat vreodată despre promisiunea din Isaia 65:24 care spune:” Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” ?

Dacă Dumnezeu cunoaște rugăciunea mea înainte de a rosti, de ce ar trebui să ne mai rugăm? El știe deja ce-I vom cere oricum, nu?

Urmărind cum cresc cele trei fiice ale mele adolescente mi-a fost de ajutor să înțeleg mai bine acest concept. Să vă explic.

Îmi amintesc diferite momente de-a lungul anilor când fiicele mele aveau probleme în a lua diferite decizii. Ca părinte, știam ceea ce ar trebui făcut. Dar în loc să sar și să le spun ce să facă, am căutat să aștept pentru ca ele să învețe câte ceva în timp ce încercau să rezolve diverse probleme.

Ca rezultat, le-am urmărit cum cresc și am învățat că adesea procesul  de creștere este chiar mai important decât problema în sine.

S-ar putea oare ca Dumnezeu să privească la rugăciunile noastre în același fel?

În calitate de Creator Atoateștiutor, El cunoaște totul. Eu nu am nevoie să-L pun la curent cu ceea ce se întâmplă sau care sunt nevoile mele. El conduce universul și toți perii din cap îmi sunt numărați. Este familiarizat până în cele mai mici detalii cu gândurile, dorințele și visurile mele.

Cu toate acestea, de fiecare dată când vin la El în rugăciune, ceva se schimbă. Realizez că am nevoie de ajutor din exterior. Înțeleg că eforturile mele nu vor izbuti. Recunosc că am nevoie de puterea și înțelepciunea Duhului Sfânt- și că acest lucru numai Dumnezeu mi-l poate da.

Procesul rugăciunii îmi transformă sufletul – indiferent de rezultat. Și credincioșia Lui Dumnezeu este mereu aceeași, chiar și atunci când lucrurile nu ies așa cum am sperat inițial. După ce am recunoscut credincioșia Sa, pot începe să-mi imaginez lumea mea, lumea Lui, din perspectiva Lui. Pot începe să-mi îndrept privirea de la nevoile mele la nevoile altora. Pot deveni un mijlocitor pentru că știu, cunosc că ne putem baza pe El în viețile noastre.

”Înainte ca să Mă cheme, îi voi răspunde” este o făgăduință puternică. Și mai presus de orice este o invitație de a ne bucura de a fi ca El în caracter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *