Ziua 96 – Duminică, 28 iunie

Nu vor mai fi lacrimi, nici durere!

Day96-300x225Pasaj biblic de meditat: Apocalipsa 21:1-7

Verset cheie: ”El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Apocalipsa 21:4

Ieri, bunica mea a avut un atac de cord. Când am aflat, în primele ore ale dimineții, lacrimile au început să curgă pe loc și o greutate mare mi-a zdrobit sufletul. Mi-am amintit de toate clipele petrecute cu bunica, mai ales duminicile după-amiază. De obicei, aveam câte o ceașcă de ceai și ceva dulce pregătit de ea. De fapt, i-am promis întotdeauna că voi învăța să fac și eu acea prăjitură specială cu nucă de cocos. N-am făcut-o. Și azi, la mii de kilometri distanță, mi-e un dor cumplit de casă. Tânjesc să fiu cu ea, să petrecem timp împreună, să-mi pun capul în poala ei și ea să se joace în părul meu. Mi-e dor s-o aud cântând și povestindu-mi aceleași istorisiri minunate de pe vremuri. Inima mea tânjește să fie cu ea și aș fi gata de orice sacrificiu, doar pentru a petrece timp cu ea și pentru a-i face inima rănită să zâmbească din nou.

Pe când mă gândeam la bunica, deodată mi-am dat seama că Dumnezeu simte probabil același lucru pentru mine.

În Eden, Dumnezeu a vorbit direct cu Adam și Eva (vezi Geneza 2 și 3). ”Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.” Geneza 3:8. În Paradis, Adam privea și vorbea cu Dumnezeu, cu Hristos și  cu îngerii față către față, fără nici un văl care să îl oprească (Spiritul Profeției, vol.1, p.7). Dar din cauza păcatului, am pierdut privilegiul de a fi în mod continuu cu Tatăl nostru din Ceruri. Mă gândesc la nenumăratele ocazii în care am fugit de Dumnezeu, în frustrarea și mânia mea. Am eșuat să cred promisiunile Sale, și am refuzat să recunosc dorința Sa de a sacrifica pe unicul său Fiu pentru salvarea mea. Și totuși, inima Tatălui tânjește după mine. Biblia spune: „Îmi arde inima pentru în Mine el (ea, Shanter) și voi avea milă negreșit de el (ea), zice Domnul.” (Ier.31:20). Îmi doresc să o văd pe bunica mea în viață și râzând din nou. Aș vrea să fiu lângă ea, iar ea să poată vedea femeia care am devenit, știind că orice ar veni, eu m-am angajat să fac o prioritate din drumeția mea către casa cerească.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul acestor 100 de zile de rugăciune, inima mea tânjește după casa noastră cerească. Vreau să fiu cu Tatăl meu în ceruri. Îmi doresc să mă încălzesc la gândul  împlinirii promisiunii că El „… [fi] cu [mine] va locui cu [mine] și [eu voi]  vor fi .. [a] Lui și Dumnezeu însuși va fi cu [mine]. El va fi Dumnezeu [meu].” (Apocalipsa 21:3). Mi-e dor de ziua în care „El va șterge orice lacrimă din ochii [mei] lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” [Apocalipsa 21:4] Îmi este dor de ziua în care cu adevărat toate lucrurile vor fi făcute noi de către Tatăl meu ceresc.

„Durerea nu poate să existe în atmosfera cerului. Nu vor mai fi lacrimi, nici convoaie funebre, nici urme de plâns.” (Tragedia Veacurilor, p.676)

Din fericire, nu va mai fi mult până atunci, pentru că Ellen White ne spune că: „Îndată se arată la răsărit un nor mic, negru cam cât o jumătate de palmă. Este norul care îl înconjoară pe Mântuitorul și care din depărtare pare învăluit de întuneric. Poporul lui Dumnezeu știe că acesta este semnul Fiului omului. Într-o tăcere solemnă, îl privesc cum se apropie de pământ, devenind din ce în ce mai luminos, mai glorios, până ce se face un nor mare, alb, având la bază o slavă asemănătoare unui foc mistuitor, iar deasupra, curcubeul legământului. Isus vine ca un cuceritor puternic.” (Tragedia veacurilor, p.640)

Sunt nerăbdătoare și încântată pentru acea zi, când speranța noastră de a vedea pe Acela care ne iubește pe noi toți, va fi în fine împlinită!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Dragul nostru Tată ceresc, ne rugăm ca Spiritul Tău să se manifeste la această sesiune a Conferinței Generale. Trimite Tu îngerii Tăi sfinți să înconjoare stadionul și casele, tuturor celor care vor urmări transmiterea prin internet și televiziune în toată lumea. Te rog Tată, ajută-ne să experimentăm o proaspătă ungere cu Duhul Sfânt, ca aceea din ziua cincizecimii. În timp ce veghem și așteptăm împreună revenirea Domnului nostru Isus Hristos, ajută-ne să ne prindem strâns de speranța revenirii Tale. Fă ca inimile noastre să ardă în noi de dorința prezenței Tale, în numele lui Isus. Amin!

De: Shanter Alexander

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca să fim pregătiți din punct de vedere spiritual pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt la sesiunea Conferinței Generale în San Antonio. Ni se spune că cerul așteaptă să reverse a binecuvântare, dar cei mai mulți dintre noi nu sunt pregătiți să o primească.
  2. Rugați-vă pentru ca un spirit de unitate în Hristos să fie văzut între delegați și împlinirea rugăciunii lui Hristos ”Ca toți să fie una”, astfel încât Duhul Sfânt să poată fi turnat.
  3. Rugați-vă ca fiecare delegat și participant (și fiecare dintre noi) să fie atras la o umblare zilnică mai strânsă cu Hristos, și să nu permită ca lucrările să înlocuiască timpul nostru cu Dumnezeu, chiar și în timpul Sesiunii, pentru că dacă întrerupem această legătură nu vom avea putere când vor veni ispitele.
  4. Rugați-vă pentru ca să existe între noi o atmosferă atât de plăcută pe toată durata Sesiunii, încât cei care trec pe acolo să întrebe: ”Ce este atât de special la acest grup? Ceva deosebit se petrece aici!”
  5. Rugați-vă pentru ca darul limbilor să cadă peste cei care fac traduceri simultane în timpul sesiunii, ca mesajele să fie interpretate acuratețe și ca să fie făcute cu puterea Duhului Sfânt. Rugați-vă  ca Dumnezeu să le dea traducătorilor o putere fizică deosebită și rezistență la oboseală în tot timpul Sesiunii.
  6. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  7. Rugați-vă ca nimeni să nu încerce să manipuleze ordinea de zi sau întâlnirile, ci fiecare  să permită Duhului Sfânt să le impresioneze inimile și sî conducă întregul proces. Dumnezeu poate face o lucrare pe care noi nu ne-o putem imagina dacă ne supunem cu totul Lui!
  8. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducerii și delegaților Uniunii Orientului Mijlociu și Africii de Nord care să le dea putere să facă o lucrare și mai mare în această regiune a lumii.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducerii și delegaților Diviziunii Sud-Americane, pentru ca să fie în stare să instruiască și mai mulți membri pentru a deveni câștigători de suflete.
  10. Rugați-vă  pentru  ca noi ca biserică să ne trezim din letargia și apatia noastră spirituală, să recunoaștem seriozitatea ceasului în care ne aflăm și să punem totul pe altarul lui Dumnezeu pentru lucrarea Lui.

”Și credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.  2Pentru că, prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie. Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.” Evrei 11:1, 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *