Ziua 91- Marți, 23 iunie

[Tema următoarelor 10 zile]

Pregătirea pentru Cer

 

Day91-300x194Pasaj biblic de meditat: Isaia 65:17-25

Verset cheie: “Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul.” Isaia 65:21

Îmi amintesc de o perioadă din copilăria mea, probabil între 10 și 12 ani. Mama se lupta cu ceva probleme de sănătate care îi provocau dureri mari. Pentru a o ajuta să treacă peste zilele cu durere, deseori ne chema pe mine și pe verișorii mei la ea și ne spunea: „Ce-ar fi să ne imaginăm cu rândul, cum va fi în cer.” Și cu imaginația mea de copil am început să plănuiesc aventuri exotice  în ceruri. Dar unul din lucrurile la care mi-a plăcut cel mai mult să visez era legat de casa mea pe care aveam să mi-o construiesc în cer.

Da, încă îmi amintesc de lucrul acesta. Casa mea era situată pe un vârf de munte cu vedere la o vale colorată, cu un lac frumos. Nu aveam nevoie de un drum care să ducă jos în vale deoarece puteam zbura. Unul dintre lucrurile speciale ale casei mele este că avea pereți dubli de sticlă prin care trecea un râu de apă cristalină și care se îndrepta spre vale. Și acest râu de apă era special deoarece prin el înotau niște pești exotici. Așa că pereții mei erau un acvariu care se schimba constant. De asemenea erau pomi cu fructe care înconjurau casa și creșteau pe pereți atingând tavanul, astfel încât, atunci când eram flămândă tot ce trebuia să fac era să întind mâna și să culeg ce fructe voiam să mănânc. Iar visele mele continuau iar și iar.

Mulți s-ar putea să zâmbească la așa fantezii copilărești, dar v-ați luat vreodată timp să vă gândiți serios la cum va fi casa voastră cerească? Și va fi mult mai frumoasă decât orice fantezie sau vis pe care ni l-am face noi aici. De fapt, chiar cred că dacă am petrece mai mult timp contemplând la casa noastră cerească, am investi mai puțin și am pierde mai puțin timpul pentru lucrurile și plăcerile temporare și trecătoare.

Inspirația ne spune: Teama de a nu face moştenirea viitoare să pară prea materială i-a făcut pe mulţi să spiritualizeze chiar acele adevăruri care ne conduc să o privim ca fiind căminul nostru. Isus i-a asigurat pe ucenicii Săi că S-a dus să le pregătească locaşuri în casa Tatălui. Aceia care primesc învăţăturile Cuvântului lui Dumnezeu nu vor fi în totală necunoştinţă cu privire la căminul ceresc. Şi, cu toate acestea, „lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc“ (1 Corinteni 2, 9). Limbajul omenesc nu este în stare să descrie răsplata celor neprihăniţi. Va fi cunoscută numai de aceia care o vor vedea. Nici o minte mărginită nu poate cuprinde slava Paradisului lui Dumnezeu.” (Tragedia Veacurilor, p.674)

Decât să ne prindem de bogățiile lumii și să risipim energia noastră pe bogății care vor rugini și vor putrezi, haideți să ne pregătim pentru veșnicie prin a strânge comori în ceruri, așa cum ne spune Biblia: „pentru că acolo unde este bogăția voastră va fi și inima voastră.” (Matei 6:19-21).

Ultimele 10 zile de devoționale din cele 100 zile de rugăciune se vor concentra pe pregătirea noastră pentru cer. Ca biserică, să ne rugăm ca privirea noastră să se îndrepte spre paradisul nostru ceresc; locul unde „pomul vieţii îşi dă roadele în fiecare lună, iar frunzele pomului sunt pentru vindecarea neamurilor. Acolo sunt izvoare care curg continuu, limpezi precum cristalul, şi, pe malul lor, pomi unduind îşi aruncă umbrele pe cărările pregătite pentru răscumpăraţii Domnului. Acolo câmpiile întinse se continuă cu coline pline de frumuseţe, iar munţii lui Dumnezeu îşi înalţă crestele înalte. Pe acele câmpii paşnice, lângă izvoarele pline de viaţă, poporul lui Dumnezeu, multă vreme peregrin şi rătăcitor, va găsi un cămin.” (Tragedia veacurilor, p.675)

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, iartă-ne că prea adesea ne lăsăm captivați de comorile acestui pământ. Iartă-ne că ne concentrăm pe lucruri trecătoare. Ajută-ne să ne ținem ochii ațintiți asupra Ta. Știm că ai pregătit o răsplată pentru toți cei credincioși. Știm că inamicul face tot ce poate să ne descurajeze și să ne încerce, dar ne-ai promis în cuvântul Tău că suferințele acestea nu sunt demne de comparat cu slava care ni se va arăta în ceruri. (Romani 8:18) Te rog, ajută-ne să rezistăm până ne vei duce acasă. În numele Tău scump, Amin.

De: Melody Mason
Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1.  Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie revărsat în măsură atât de bogată la Sesiunea Conferinței Generale, încât să fie evident pentru toți că aceasta este biserica lui Dumnezeu și că El face o mare lucrare.
  2. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci un timp de redeșteptare spirituală care va înviora inimile tuturor participanților.
  3. Rugați-vă ca fiecare dintre delegați să experimenteze din nou ”dragostea dintâi” și să fie astfel provocați ca umblarea lor cu Isus în timpul sesiunii să crească în profunzime.
  4. Rugați-vă pentru planurile și detaliile de ultim minut care se petrec acum în spatele scenei, la sediul Conferinței Generale, ca totul să prindă contur pentru slava si cinstea lui Dumnezeu.
  5. Rugați-vă pentru Comitetul de Coordonare al Conferinței Generale, alcătuit din lideri care vor decide ordinea în care se vor desfășura activitățile în fiecare zi în timpul Sesiunii. ( Agenda a fost deja făcută, dar Comitetul Coordonator implementează desfășurarea fiecărei zile).
  6. Rugați-vă pentru seria de evanghelizări care se desfășoară chiar acum în San Antonio, cu Mark Finley și Ted Wilson. Rugați-vă ca mulți să vină la Domnul.
  7. Rugați-vă pentru tinerii și adulții tineri, care vor fi prezenți la întrunirile Conferinței Generale. Rugați-vă ca ei să vadă o imagine atât de frumoasă a lui Isus  în viețile conducătorilor, încât să tânjească să cunoască și să urmeze mai mult pe Isus.
  8. Rugați-vă pentru înțelepciune în alegerea comitetului de numiri. Acest comitet va nominaliza viitorul președinte al Conferinței Generale și conducerea departamentelor Conferinței Generale, precum și mulți dintre liderii de la nivelul Diviziunilor.
  9. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra delegaților și conducătorilor care vor veni de la sediul Conferinței Generale, din Maryland, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune divină pentru deciziile care vor trebui luate.
  10. Rugați-vă pentru ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra membrilor laici ai bisericii, care vin ca delegați. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea o umplere și o binecuvântare specială!

”Ca și în vechime, atunci când se oferea rugăciunea și cobora foc din cer, consumând jertfa adusă pe altar, tot astfel- ca răspuns la rugăciunile noastre – foc din cer va intra în sufletele noastre. Lumina și puterea Duhului Sfânt vor fi ale noastre.” The Review & Herald, 9 februarie, 1897

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *