Ai nevoie de putere!

de Melody Mason

Un tânăr vânzător de pantofi din Chicago avea puțină educație dar, auzind vestea bună a mântuirii, nu a putut să o păstreze pentru sine. A plecat la lucru și cu multă nerăbdare împărtășea dragostea lui Isus cu oricine era dispus să-l asculte. Fără a avea un loc unde să predice, a început să adune băieți de pe stradă și i-a dus pe o plajă de pe lacul Michigan, unde le-a predat propriile lui studii biblice.

În cele din urmă, a ajuns să devină evanghelist și a început să vorbească în fața unei mari audiențe în America și insulele britanice. Descris de oameni ca un „dinam al activității febrile”, el părea să aibă impact. Totuși, în interior, simțea că îi lipsește ceva. Cu toate acestea, alungând gândurile, a continuat să predice.

După câțiva ani de slujire, ținea câteva întâlniri evanghelistice la Chicago, când două bătrânele evlavioase au început să participe la prezentările sale. Drept urmare, aceste femei au simțit o povară profundă pentru acest tânăr evanghelist. Luându-și sarcina să se roage, au început să ceară Domnului cu stăruință să-l boteze pe tânărul predicator cu puterea Duhului Sfânt. Nu după mult timp, au stat de vorbă cu el. ”Ne rugăm pentru tine!” i-au spus ele. El a zâmbit și a răspuns: „De ce nu vă rugați pentru oameni?”

Răspunsul lor îl surprinse. ”Pentru că ai nevoie de putere!”

”Am nevoie de putere?” s-a gândit în sinea lui. ”Am crezut că am putere.” La vremea respectivă, el predica la una dintre cele mai mari adunări din Chicago. Au fost câteva convertiri și el s-a simțit mulțumit. Cu toate acestea, declarația lor l-a tulburat profund.

Cele două femei mai în vârstă au continuat să se roage și nu după mult timp, tânărul evanghelist le-a invitat la biroul său. Chiar atunci și acolo, au îngenunchiat și cele două femei au început să stăruie în rugăciune ca Dumnezeu să trimită Duhul Sfânt în plinătatea Sa. În timp ce se rugau, tânărul evanghelist și-a recunoscut nevoia ca pe o foame puternică pentru ca mai mult Duh Sfânt să îi umple inima. ”[În acel moment] am simțit cu adevărat că nu voiam să mai trăiesc dacă nu aș putea avea toată puterea lui Dumnezeu pentru slujire”, a spus el mai târziu.

În timp ce în acea zi nu s-a întâmplat nimic semnificativ, tânărul a continuat să stăruie pentru o umplere mai profundă cu Duhul Sfânt. Timpul a trecut și apoi într-o zi a avut o experiență care a fost atât de sacră, încât pentru o vreme nu a putut vorbi despre ea. ”Nu pot decât să spun”, a povestit el peste ani, ”că Dumnezeu mi S-a descoperit și am avut o experimentare atât de puternică a iubirii Sale, încât a trebuit să-L rog să Se oprească o clipă.”

Data viitoare când a mers să predice, în timp ce predicile sale nu erau diferite, predicatorul era. ”Nu am prezentat nici un adevăr nou și totuși sute s-au convertit”, a raportat el. În timp ce revărsarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu a continuat să-i inunde viața și slujirea, mii s-au adunat pentru a-i asculta mesajele. Curând a fost unul dintre cei mai căutați evangheliști ai timpului său.

Privind în urmă, Dwight L. Moody își amintea adesea cu drag de ziua în care cele două femei mai în vârstă au venit pentru prima dată să se roage pentru el. În timp ce în acea zi nu s-a auzit nici un vânt puternic care vâjâie prin biroul său, el credea că această zi a fost punctul de cotitură în slujirea sa – ziua în care și-a recunoscut marea nevoie spirituală pentru plinătatea Duhului Sfânt. Slujirea sa a durat patruzeci de ani și a ajuns efectiv la zeci de mii de oameni, cărora le-a vorbit despre Isus..

Mărturia lui Moody îmi amintește de o declarație a sorei Ellen White. Ea scrie: ”Vrem noi să luptăm cu Dumnezeu în rugăciune? Vrem să primim botezul Duhului Sfânt? Acestea sunt lucrurile de care avem nevoie și pe care putem să le avem acum.”(Rugăciune, p. 87). Într-un alt loc, ea scrie: ”Dăruindu-ne Duhul Sfânt, era imposibil ca Dumnezeu să ne dea mai mult. Acestui Dar nu i se putea adăuga nimic. Prin El ne sunt împlinite toate nevoile.” (Signs of the Times, 7 august 1901).

Cred că acest Dar este ceea ce lipsește cel mai mult astăzi în viața și slujirea noastră. Și totuși, doar acest Dar ne va împuternici să terminăm lucrarea lui Dumnezeu. Dacă acesta este Darul pe care Dumnezeu L-a dăruit cu generozitate, de ce nu Îl căutăm din toată inima acum?

Melody Mason este coordonatorul inițiativei Uniți în Rugăciune la Conferința Generală. Este, de asemenea, autorul cărții „Îndrăznește să ceri mai mult: soluții divine pentru rugăciuni ascultate”, precum și „Îndrăznește să trăiești prin fiecare cuvânt: iubind pe Dumnezeu cu inima, trupul, mintea și sufletul.”

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *