Ziua 90 – Luni, 22 iunie

Uniți în Misiune pentru Veșnicie

Day90-300x225Pasaj biblic de meditat: 1 Cor. 12:12-31

Verset cheie: “Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh. Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe.” 1 Cor. 12:13-14

Când mă gândesc la unitate îmi amintesc de Alexandru cel Mare. Una din cheile succesului lui în bătălii a fost faptul, pe câmpul de luptă armata lui era așezată în așa fel încât fiecare soldat avea suficient spațiu pentru luptă. Nici unul nu deranja pe celălalt. Și deși fiecare avea spațiul și poziția sa individual, erau totuși uniți, luptând unul lângă altul în timp ce privirea le era ațintită asupra comandantului. Este interesant faptul că Alexandru nu își conducea soldații dintr-un loc sigur sau de pe margine. Locul lui era în mijlocul armatei, luptând și sângerând alături de soldații săi. Nu vi se oare uimitor că același lucru l-a făcut Hristos pentru noi? Și ce mărturie frumoasă!

Inspirația ne spune: „Cooperarea și unitatea sunt esențiale pentru a crea un tot unitar, fiecare lucrător ducând la îndeplinire lucrarea la care Dumnezeu l-a chemat, ocupând poziția potrivită și completând lipsa celui de lângă el.” (Evanghelizare, p.104)

În alt loc, Ellen White spune: „Scopul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este ca ei să fie uniţi. Nu aşteaptă ei să trăiască împreună în ceruri? Este Domnul Hristos împărţit împotriva Lui însuşi? Va da El succes poporului Său înainte ca ei să îndepărteze gunoiul presupunerilor rele şi al discordiei, înainte ca lucrătorii, în unitate, în ce priveşte scopul, să-şi devoteze inima, mintea şi puterea lucrării atât de sfinte în ochii lui Dumnezeu? Unitatea aduce tărie; lipsa de unitate, slăbiciune. Fiind uniţi unii cu alţii, lucrând în armonie pentru mântuirea oamenilor, vom fi cu adevărat „împreună lucrători cu Dumnezeu“. Cei care refuză să lucreze în armonie, îl dezonorează mult pe Dumnezeu. Vrăjmaşul sufletelor se delectează privindu-le cum lucrează unele împotriva altora. Astfel de persoane trebuie să cultive dragostea frăţească şi blândeţea inimii. Dacă ei ar putea să dea la o parte perdeaua care acoperă viitorul şi să vadă rezultatul lipsei lor de unitate, cu siguranţă că s-ar hotărî să se pocăiască.” (Sfaturi pentru Biserică, p.43)

Nu este ușor să realizăm unitate. Dacă nu sunt de acord cu cineva, în mod natural reacția mea este să mă distanțez de acea persoană în loc să încerc să găsesc un teren comun pe care să-l folosim împreună pentru a duce la îndeplinire misiunea noastră. Dar este aceasta metoda lui Hristos? Nu. Mă uimește faptul că Hristos lucrează cu oameni slabi și plini de defecte, ca mine. De asemenea mă uimește că El este dispus să vină pe câmpul de luptă și să stea alături de mine, chiar și atunci când fără să-mi dau seama, ajung să lupt împotriva Lui.

Ce Domn și conducător minunat avem! Haideți să ne rugăm ca El să ne ajute să fim uniți pentru veșnicie; uniți chiar și dacă trebuie să învățăm să mai întoarcem și obrazul câteodată, chiar și dacă va trebui să ne dăm sângele pentru altcineva. Ioan 15:13 ne spune: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.”

Pe măsură ce ne luptăm să devenim una, haideți să ne amintim de ceea ce este cel mai important. Haideți să ne ținem ochii ațintiți asupra Conducătorului nostru. Haideți să ne ținem ochii fixați pe misiunea noastră. Haideți să ridicăm crucea.
„Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii.” (Ioan 12:32)

Acesta este lucrul care ne va ține împreună!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată, ajută-ne să ne concentrăm asupra Ta, singurul care ne poate aduce împreună. Recunosc că nu am aceeași gândire ca Tine, Comandantul nostru ceresc. Din nefericire, atunci când are loc un conflict între mine și altcineva, ajung să mă concentrez pe problemă și prefer să păstrez distanța în loc să lupt pentru unitate. Cu toate astea, ajută-mă, Te rog, să pot vedea lucrurile așa cum le vezi Tu, să prefer chiar să fiu lovit sau să întorc obrazul decât să fiu o piatră de poticnire pentru cineva. Curând vei veni să ne iei acasă. Învață-ne cum să ne iubim unii pe alții aici, pentru a știi să trăim împreună în unitate acolo, sus. În numele lui Isus, Amin!

De: Roman Ril

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  fie evident pentru toți că Dumnezeu a auzit rugăciunile poporului Său și ca rezultat binecuvântează cu mult peste ceea ce am cerut sau ne-am gândit.
  2. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple Alamodomul cu Prezența Sa și ca oamenii să simtă puterea Duhului Sfânt de îndată ce intră acolo.
  3. Rugați-vă ca după terminarea Sesiunii, participanții și conducătorii să fie inspirați să se întoarcă acasă, la Diviziunile, Uniunile și conferințele lor și să se roage cu aceeași ardoare și pasiune pentru lideri și biserică, pentru ca această mișcare de rugăciune de mijlocire (sprijinirea brațelor celor aleși – Ex. 17:12) să înconjoare lumea spre o revărsare deplină a ceea ce am așteptat.
  4. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze pe Ron Smith, președintele Uniunii de Sud din Diviziunea Nord-Americană, care va prezenta devoționalul într-o dimineață în timpul Sesiunii.
  5. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze conversațiile și interacțiunile care vor avea loc în sala de expoziții de la centrul de conferințe, ca să fie făcute multe conexiuni pentru continuarea lucrărilor și pentru veșnicie.
  6. Rugați-vă pentru mărturiile care vor fi date la ”Sărbătoarea Secerișului” și care sunt colectate acum pentru a fi împărtășite la Sesiune. Rugați-vă ca mulți alții să fie inspirați să împărtășească mărturiile inspirate de Duhul Sfânt privind modul în care viețile lor au fost înviorate în ultimii cinci ani prin studiul Bibliei și rugăciune.
  7. Rugați-vă pentru multele rapoarte misionare care vor fi prezentate. Rugați-vă ca Dumnezeu să fie slăvit în fiecare aspect.
  8. Rugați-vă ca mulți să fie inspirați să devină misionari în locuri îndepărtate (cum ar fi Uniunea MENA printre altele), acolo unde este lipsa de lucrători.
  9. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  10. Rugați-vă ca această Sesiune a Conferinței Generale să fie un punct de cotitură în istoria bisericii noastre, propulsându-ne către ultimele pregătiri pentru venirea lui Isus.

”Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd… Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să CREADĂ că El este şi că răsplăteşte pe cei CE-L CAUTĂ.” Evrei 11:1,6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *